Η Τεχνολογία 5G είναι κρίσιμη για την στρατηγική Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Η Τεχνολογία 5G είναι κρίσιμη για την στρατηγική Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Η Τεχνολογία 5G είναι κρίσιμη για την στρατηγική Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Καθώς οι επιχειρήσεις υποβάλλονται σε ψηφιακούς μετασχηματισμούς για να παραμείνουν μπροστά στην τεχνολογία, η ευρωστία των δικτύων είναι κρίσιμη για την επιτυχία τους. Οι γρήγορες βελτιώσεις στο εύρος ζώνης επέτρεψαν στους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας να προσφέρουν κορυφαίες εμπειρίες τελικού χρήστη και η ασύρματη τεχνολογία 5ης γενιάς (5G) υπόσχεται να επιταχύνει αυτο περαιτέρω. Οι υπηρεσίες 5G θα:
  • Ενεργοποιήσουν τη γρήγορη μετάδοση δεδομένων, τη λήψη και την αδιάλειπτη συνδεσιμότητα
  • Εξασφαλίσουν αξιοσημείωτες ευκαιρίες ανάπτυξης και μετασχηματισμού σε κάθε κλάδο
Οι κατασκευαστές αρχίζουν να βλέπουν την τεχνολογία 5G και τις υψηλές ταχύτητες δεδομένων τους, ως ζωτικής σημασίας συνιστώσα της επιχείρησής τους, προκαλώντας το ενδιαφέρον για την απόκτηση ιδιωτικών αδειών χρήσης ως έναν τρόπο ελέγχου της στρατηγικής 5G. Η τεχνολογία 5G αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ πολλές εταιρείες σχεδιάζουν να εφαρμόσουν την τεχνολογία εντός δύο ετών από την είσοδό της στην αγορά.
Όλο και περισσότερο, το 5G θεωρείται ως καταλύτης ψηφιακού μετασχηματισμού και οι κατασκευαστές αναμένουν ότι θα προσφέρει ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες λειτουργίες. Οι βιομηχανικές εταιρείες πιστεύουν ότι η ευελιξία και η αξιοπιστία του 5G θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις σύνδεσης.
Το 5G είναι η πέμπτη γενιά σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου, αξιοποιώντας καλύτερα το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων και επιτρέποντας σε περισσότερες συσκευές να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Τα δίκτυα ξεκινήσουν το επόμενο έτος σε ορισμένες χώρες, με ταχύτητες λήψης έως και 100 φορές πιο γρήγορα από την τρέχουσα τεχνολογία, καθιστώντας περισσότερα πράγματα σε ένα smartphone ταχύτερα. Υπάρχει διαδεδομένη εμπιστοσύνη στο δυναμικό της 5G, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των βιομηχανικών εταιρειών (65%) σχεδιάζουν να το εφαρμόσουν μέσα στα πρώτα δύο χρόνια διαθεσιμότητας.
Οι κατασκευαστές όταν ερωτήθηκαν σχετικά με τον επιχειρηματικό λόγο για επένδυση σε 5G, περισσότεροι από τους μισούς ή οι ερωτηθέντες ανέφεραν ασφαλέστερες λειτουργίες (54%) και αποδοτικότητα εργασιών / εξοικονόμηση κόστους (52%), με την προσδοκία ότι η 5G θα βοηθήσει στην ενεργοποίηση ή την ενίσχυση των περιπτώσεων χρήσης όπως ανάλυση αναλύσεων σε πραγματικό χρόνο, βιντεοεπιτήρηση, απομακρυσμένος έλεγχος της κατανεμημένης παραγωγής, τηλεχειρισμού ή απομακρυσμένες λειτουργίες μέσω επαυξημένης πραγματικότητας / εικονικής πραγματικότητας.
 
*Ο Δρ. Ανδρέας Σιάμαρος είναι Ακαδημαϊκός, Ερευνητής και Σύμβουλος Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας