Βρετανία: Σε απεργία οι πιλότοι της British Airways στις 9,10 και 27 Σεπτεμβρίου

Οι πιλότοι της British Airways θα απεργήσουν στις 9,10 και 27 Σεπτεμβρίου, λόγω της διαμάχης με την εταιρεία για τις μισθολογικές απολαβές τους, έγινε σήμερα γνωστό από τη συνδικαλιστική ένωση Balpa, μια κινητοποίηση που αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες επιβάτες.

Το συνδικάτο εξήγησε ότι έκανε πολλές προτάσεις στην εταιρεία, οι οποίες, όπως εκτιμούν, θα μπορούσαν να διευθετήσουν τη διαμάχη χωρίς να προχωρήσουν σε απεργία.

«Η BA δεν αποδέχθηκε καμία από αυτές τις προτάσεις κι είναι σαφές, έπειτα από τις συζητήσεις με τα μέλη αυτές τις τελευταίες ημέρες ότι πιο πρόσφατη πρόταση της BA δεν έλαβε τη στήριξη της πλειοψηφίας των πιλότων» τονίζει η ένωση σε ένα δελτίο τύπου.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η απεργία εγκρίθηκε σε ποσοστό 93% και αποφασίστηκε «ως έσχατη λύση», καθώς οι κυβερνήτες είχαν κάνει «τη μία μετά τη άλλη θυσία» τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά της, η British Airways έκρινε «απόλυτα απαράδεκτη (…) αυτήν την αδικαιολόγητη απεργία», θεωρώντας ότι έκανε μια «πολύ δίκαιη προσφορά».

Η αεροπορική εταιρεία θα τροποποιήσει τα δρομολόγιά της για να επιτρέψει σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιβατών να πετάξουν, προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «πολλοί» πελάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Για τις πτήσεις που θα ακυρωθούν είτε θα επιστραφούν τα χρήματα είτε οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε άλλες πτήσεις, διευκρινίζεται.

H Balpa υπολογίζει πως κάθε ημέρα απεργίας στοιχίζει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες (44 εκατομμύρια ευρώ) στη British Airways και σημειώνει ότι οι προτάσεις της παραμένουν στο τραπέζι, «εάν η BA θα ήθελε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την απεργία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα