Δια βίου μάθηση για τους καθηγητές του ISOP

Το «The International School of Paphos» (ISOP) πάντοτε ενθαρρύνει και υποστηρίζει το προσωπικό του σε ότι αφορά την επαγγελματική του κατάρτιση και την προσωπική του ανέλιξη. Αυτό το τρίμηνο το ISOP με μότο το «Teamwork makes the dream work», απέδειξε έμπρακτα την πιο πάνω άποψη.

Αρκετά μέλη του προσωπικού του Σχολείου αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο από το σαββατοκύριακό τους, λαμβάνοντας μέρος στο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που οργανώθηκε από την Blue Pulse. Χωρίς αμφιβολία η γνώση Πρώτων Βοηθειών αλλά και η γνώση χρήσης Απινιδωτή (AED), μπορεί να σώσει ζωές. Για αυτό λοιπόν και το ISOP επενδύει στο προσωπικό του για να μπορεί να προσφέρει σε ώρα ανάγκης τόσο εντός όσο και εκτός της κοινότητας του Σχολείου. «Είμαι βέβαιος ότι όλοι κερδίσαμε από αυτό το σεμινάριο. Δεν μείναμε στη θεωρία αλλά λειτουργήσαμε πολλές φορές σαν ομάδα και είδαμε πρακτικά πως λειτουργούν σημαντικές διαδικασίες. Κανείς δεν πρόκειται πλέον να ξεχάσει τους αριθμούς 30:2», δήλωσε ο IT/Facilities Manager κ. Χρίστος Ζίβλας. 

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα καθηγητών συμμετείχε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούσαν τις εξετάσεις IGCSE και A-Level που διοργανώνονται από το Cambridge Assessment International Education. Παρόλο που οι καθηγητές μας διδάσκουν τα αναλυτικά προγράμματα εδώ και καιρό, θεωρούν χρήσιμα τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, μαθαίνοντας τι ουσιαστικά ζητούν οι εξεταστές από τους μαθητές και συγκρίνοντας τεχνικές διδασκαλίας με άλλους συναδέλφους. «Είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τους εξεταστές του Cambridge, σε ότι αφορά τις δυσκολίες ή ακόμα και τις απορίες που μπορεί να έχουν οι μαθητές μας» είπε η κ. Μαγδαληνή Κέλπη, Examinations Officer του ISOP.

Οφείλουμε, επίσης, να συγχαρούμε τους καθηγητές μας, οι οποίοι δεν διστάζουν να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις για να κερδίσουν περισσότερη γνώση και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου του ISOP, κ. Έλενα Κότσοβος και η Υπεύθυνη του Ινστιτούτου του ISOP κ. Μαρία Κασουλή, συμμετείχαν σε σεμινάριο που οργάνωσαν τα Burlington Books. «Η ανταλλαγή ιδεών με άλλους συναδέλφους και το να μάθουμε να σκεφτόμαστε έξω από προκαθορισμένα πλαίσια, μας κάνει καλύτερους δασκάλους και καλύτερους ανθρώπους», μοιράστηκε μαζί μας η κ. Κασουλή.

Το International School of Paphos πρόσφατα εγγράφηκε σε μια καινούργια διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης η οποία θα επιτρέπει σε όλο το προσωπικό να κάνει on-line σεμινάρια αναλόγως του τομέα στον οποίο ανήκει ο κάθε ένας. Τα μαθήματα αυτά αφορούν θεματικές όπως Safeguarding, Health and Safety and Data Protection. 

Αν λοιπόν κάποιοι νομίζουν ότι οι καθηγητές του ISOP και γενικότερα το αφοσιωμένο του προσωπικό ετοιμάζονται για το καλοκαίρι, εμείς μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς για εμάς είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να αναδεικνύουμε τις ικανότητες και δεξιότητες των μελών της ομάδας μας με κάθε δυνατό και εφικτό τρόπο. 

*H Πάολα Χατζηλαμπρή είναι Marketing Executive του International School of Paphos

Δειτε Επισης

Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό