Η Αθήνα η καλύτερη επιλογή για επενδύσεις σε ακίνητα

Ολοένα και αυξάνονται οι πληροφορίες που φέρουν τον τομέα των ακινήτων της Ελλάδας να εισέρχεται δυνατά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλων ξένων επενδυτών.
 
Πέραν από τους πολλούς μεμονωμένους ξένους που ήδη επένδυσαν στα ακίνητα της Ελλάδας, τώρα εκδηλώνονται σημαντικές αγορές και από οργανωμένα και επώνυμα ξένα funds, τα οποία διαβλέπουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά.
 
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τραβούν ως μαγνήτης τους ξένους επενδυτές προς την ελληνική αγορά ακινήτων είναι πολλά (όμορφη χώρα, μοναδικό νησιώτικο σύμπλεγμα, ήλιος, θάλασσα, πολύ καλή ποιότητα ζωής, κ.ά.), κυριότερο, όμως, όλων είναι οι χαμηλές τιμές των ακινήτων, λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης.
 
Έρευνα κατέδειξε ότι η Αθήνα είναι σήμερα από 2.5 έως 7 φορές φθηνότερη από τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές για τους επενδυτές που επιλέγουν να αγοράσουν ακίνητα σε χαμηλές τιμές και να πουλήσουν σε υψηλότερα επίπεδα σε δύο με τρία χρόνια.
 
Οι αποδόσεις στην Αθήνα κυμαίνονται σήμερα από 3.8% έως 4.15% στα διαμερίσματα και στις μονοκατοικίες από 4.4% έως 4.5%.
 
Επικεντρωνόμενοι στην Αθήνα, η οποία ενδιαφέρει και τους Κύπριους για αγορά ακινήτων, παρατηρούμε ότι σήμερα υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες τόσο για καινούρια, όσο και για παλιά ακίνητα. Με δεδομένο τις χαμηλές τιμές, αλλά και τις προοπτικές σημαντικών αποδόσεων σε λίγα χρόνια, η Αθήνα προβάλλει ως η καλύτερη επιλογή για κάποιον που επιζητά μια σίγουρη και προσοδοφόρα επένδυση σε ακίνητα.
 
Μάλιστα, με την έξαρση που έχουν προσλάβει στην Αθήνα οι μισθώσεις με τη μέθοδο του Airbnb, τα ακίνητα μπορούν εύκολα να ενοικιαστούν, εξασφαλίζοντας σημαντικά εισοδήματα στους ιδιοκτήτες τους. Ακόμα, η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τη φορολογία επί των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.
 
Είναι για όλους αυτούς τους λόγους που επιχειρηματίες και όσοι ασχολούνται με τον τομέα του real estate, άρχισαν και πάλι να μιλούν για μεγάλη επιστροφή της αγοράς ακινήτων, για την αρχή ενός νέου ανοδικού κύκλου και αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 
Για τους Κύπριους όλοι γνωρίζουμε ότι η Αθήνα είναι ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις στα ακίνητα και όχι μόνο.
 
Πολλοί είναι οι συμπατριώτες μας, που διαθέτουν ένα ή και περισσότερα ακίνητα (κυρίως διαμερίσματα) και τα διαθέτουν είτε για ενοικίαση, είτε για να διαμένουν οι ίδιοι.
 
Πολλοί είναι, επίσης, οι συμπατριώτες μας, που έχουν θέσει στόχο να προχωρήσουν στο εγγύς ή το μακρινό μέλλον σε επενδύσεις στα ακίνητα, στην ελληνική πρωτεύουσα.
 
Με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία που παραθέσαμε, είναι φανερό ότι αυτή η περίοδος είναι η καταλληλότερη για αγορά ακινήτου και ειδικά διαμερίσματος στην ελληνική πρωτεύουσα.
 
Και ειδικά οι Κύπριοι, έχουν και δύο βασικά πλεονεκτήματα έναντι των επενδυτών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Πρώτο πρόκειται για χώρα με την ίδια γλώσσα, ίδια κουλτούρα και γενικά ίδια νοοτροπία και δεύτερο γιατί οι Κύπριοι ταξιδεύουν ολόχρονα στην Αθήνα για διάφορους λόγους. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στην Αθήνα πολλοί Κύπριοι στον τομέα του real estate, με τους οποίους μπορούμε να έλθουμε σε επαφή (ακόμα και εδώ στην Κύπρο) και αφού πάρουμε τις απαραίτητες πληροφορίες, να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.
 
Αυτά είναι τα δεδομένα. Κατά συνέπεια, είναι ξεκάθαρο ότι όσοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων στην Αθήνα, τώρα υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για υποσχόμενες αγορές…
 

Δειτε Επισης

Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό
Καρδιακή Αποκατάσταση: Πώς να ενδυναμώσετε την καρδιά σας μειώνοντας τους κινδύνους που την απειλούν