Ουδέν κακό αμιγές καλού...

INBusinessNews  02/11/2012 17:11
Ουδέν κακό αμιγές καλού...

Ουδέν κακό αμιγές καλού...

INBusinessNews  02/11/2012 17:11

Τη γνωστή ρήση των στωικών φιλοσόφων ουδέν κακό αμιγές καλού και ουδέν καλό αμιγές κακού, που σημαίνει ότι κάθε κακό φέρνει και καλά και κάθε καλό φέρνει και κακά βιώνουμε σήμερα και στη κτηματαγορά.

Πριν τέσσερα χρόνια, οι τιμές των τουριστικών διαμερισμάτων και κατοικιών στον Πρωταρά ήταν στα πιο ψηλά επίπεδα που είχαν φτάσει ποτέ. Οι εταιρείες ανάπτυξης γης εξελίσσονταν ραγδαία και δημιουργούσαν μεγάλη προσφορά διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών την ίδια ώρα που η μεσαία εισοδηματική τάξη της Κύπρου αδυνατούσε σύμφωνα με τα  εισοδήματα της να προβεί σε αγορά εξοχικού. Οι αγοραστές ήταν κατά πλειονότητα  Άγγλοι και ακολουθούσαν Ρώσοι, Σκανδιναβοί, Ισραηλίτες, Λιβανέζοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Ακόμα, μέχρι και σήμερα, πολυτελείς εξοχικές κατοικίες πάνω στο κύμα έχουν τιμές που μόνο Ρώσοι πολυεκατομμυριούχοι μπορούν να αγοράσουν. Που θα φτάναμε αν η  παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έπληττε  και τη χώρα μας; Θα πωλούσαμε σιγά-σιγά τη γη μας στους ξένους και θα απολαμβάναμε τη θέα της εκ του μακρόθεν;

Το καλό που έφερε μαζί της η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι η αποδυνάμωση της αγγλικής στερλίνας που ώθησε τους Άγγλους ιδιοκτήτες στη Κύπρο να πωλήσουν τα εξοχικά τους διαμερίσματα και κατοικίες με αποτέλεσμα αυτά να καταλήξουν κυρίως σε Κύπριους υπηκόους. Η συνεχιζόμενη κρίση και η έλλειψη ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος ανάγκασε τις εταιρείες ανάπτυξης γης να χαμηλώσουν τις τιμές με αποτέλεσμα η αγορά εξοχικού από ευφάνταστο όνειρο για τη μεσαία εισοδηματική τάξη να γίνει πραγματικότητα.

http://www.gp-lazarou.com/

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας