Λεωφόρος Μακαρίου: Πρόβλημα κρίσης ή διαχείρισης;

INBusinessNews  12/11/2012 11:34
Λεωφόρος Μακαρίου: Πρόβλημα κρίσης ή διαχείρισης;

Λεωφόρος Μακαρίου: Πρόβλημα κρίσης ή διαχείρισης;

INBusinessNews  12/11/2012 11:34

Τα δύο τελευταία χρόνια,  παρακολουθούμε διάφορα ρεπορτάζ από την τηλεόραση που δείχνουν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, αναφέροντας, ότι η συνεχιζόμενη κρίση και τα ψηλά ενοίκια αναγκάζουν την άλλοτε Λεωφόρο που έσφυζε από ζωή να έχει πάρει τη κατιούσα  χωρίς ελπίδες επανάκαμψης.

Η προσωπική μου εκτίμηση, ως εκτιμητής ακινήτων και ως άτομο που έχει σπουδάσει και ζήσει στο εξωτερικό, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μακαρίου δεν έχει καμία σχέση με την  κρίση αλλά  είναι καθαρά θέμα διαχείρισης. Αν ήταν καθαρά θέμα κρίσης οι δημοσιογράφοι που ετοιμάζουν αυτά τα ρεπορτάζ έπρεπε να μεταφέρουν  τις κάμερες τους στο Mall of Cyprus στο Στρόβολο για να διαπιστώσουν ότι η σωστή υποδομή και επιτυχημένη αρχιτεκτονική λύση του συγκεκριμένου project  δεν έχει αφήσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ξενοίκιαστο με αποτέλεσμα να σφύζει από ζωή όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.

Το δημοτικό συμβούλιο και οι δημοτικές αρχές πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά -έχοντας πολλά παραδείγματα από άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις- τη πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Μακαρίου τουλάχιστον από τα φώτα τροχαίας της Λεωφόρου Ευαγόρου μέχρι τα φώτα τροχαίας της αστυνομίας Λυκαβητού. Η σωστή αρχιτεκτονική λύση, η τοπιοτέχνιση  και η φωταγώγηση της Λεωφόρου θα πρέπει όχι μόνο να είναι το στολίδι της Λευκωσίας αλλά και σημείο αναφοράς ολόκληρης της Κύπρου. Αντιγράφοντας ξανά παραδείγματα του εξωτερικού θα είναι χώρος χαράς, γιορτής, εκδηλώσεων περιπάτου και ξεκούρασης όλων των πολιτών.

Οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις μπορούν να κάνουν θαύματα εάν έχουν όραμα και αντιλαμβάνονται τις αλλαγές των καιρών. Αφού έχουμε παράδειγμα τον γνωστό επιχειρηματία κο. Νίκο Σιακόλα που μετέτρεψε τα χωράφια του Στροβόλου  μαζί με τον αρχιτέκτονα του κο. Κωνσταντίνο Μαραθεύτη σε εμπορικό κέντρο και σημείο αναφοράς για όλη την Κύπρο μας, ας  ακολουθήσουμε και εμείς το παράδειγμα τους!

http://www.gp-lazarou.com/
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας