Capacitor Partners: Ψηφιοποίηση, εκσυγχρονισμός και αναδιοργάνωση

Σε ένα σύγχρονο και διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η πρόσβαση στα σωστά δεδομένα, η γρήγορη λήψη αποφάσεων και η εύρωστη τεχνολογική στρατηγική είναι αναπόσπαστα κομμάτια μιας επιτυχημένης επιχείρησης.

Η Capacitor Partners, διαθέτει την εμπειρία να βοηθήσει τους σύγχρονους οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, προτείνοντας λύσεις που αφορούν στην ανάπτυξη, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στον εκσυγχρονισμό και στην αναδιοργάνωση.

Έχοντας εργαστεί με οργανισμούς διαφόρων μεγεθών και βιομηχανιών, ανέπτυξε την κατάλληλη τεχνογνωσία σε θέματα που αφορούν ψηφιακό μετασχηματισμό, τεχνολογίες αιχμής, ψηφιακά προϊόντα και καινοτόμες στρατηγικές, που συμβάλλουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας των οργανισμών και στην ενδυνάμωση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Capacitor Partners, παρουσιάζει στο InBusinessNews την εταιρεία, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει. 

Στοιχεία υπεροχής

Τα κύρια στοιχεία, που κάνουν την Capacitor Partners να ξεχωρίζει από άλλες συμβουλευτικές εταιρείες, είναι το εταιρικό hands on approach, η υπηρεσία Product Management (διαχείριση ψηφιακού προϊόντος) και η ομάδα εμπειρογνωμόνων από Ευρώπη και Αμερική με υψηλό επίπεδο κατάρτισης σε θέματα τεχνολογίας. 

Οι εμπειρογνώμονες που ανήκουν στο δίκτυο συνεργατών της Capacitor Partners εξειδικεύονται σε τομείς που αφορούν Product Management, Data Science, UI/UX Analysis, Operations Management, Market Research, Software Development και Performance Marketing.

Στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη ενός οργανισμού, προωθώντας στρατηγικές, υπηρεσίες και προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του αλλά και της αγοράς γενικότερα, με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και γνώση.

Κορυφαίοι οργανισμοί από την Κύπρο, όπως, Υπεραγορές Παπαντωνίου, Πετρολίνα, CYRIC, Hope for Children, WaysExpress, Nomoplatform, Covve, η Αστυνομία Κύπρου από τον δημόσιο τομέα, αλλά και εταιρείες από το εξωτερικό, έχουν ήδη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Capacitor Partners για την επιχειρηματική τους στρατηγική καθώς και για την ανάπτυξη των ψηφιακών τους προϊόντων.

Ως αναγνώριση της σημαντικής εξέλιξης της Capacitor Partners, σε ένα μόλις χρόνο από τη δημιουργία της, το ΚΕΒΕ/ JCI της απένειμε το βραβείο Γε’ Νέο Επιχειρείν/Disruptor Under 40, στον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Μιχάλη Τυρίμο για τον τομέα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας.

Υπηρεσίες και προϊόντα

H Capacitor Partners προσφέρει τρεις κύριες υπηρεσίες, που διαδοχικά επιτρέπουν σε κάθε οργανισμό να ανασχηματίσει διάφορα μέρη του επιχειρησιακού του μοντέλου, να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες και αυτοματισμούς και να εξελίξει με επιτυχία νέα και υφιστάμενα ψηφιακά προϊόντα στην αγορά.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι:

•Operations / Business Optimization: Ένας ψηφιακός μετασχηματισμός δεν ξεκινά με την τεχνολογία αλλά με τις διαδικασίες και τους ανθρώπους που λαμβάνουν μέρος σε αυτόν. Χωρίς τη σωστή επιχειρησιακή υποδομή, την κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού και αναπροσαρμογή της εταιρικής κουλτούρας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα είναι ελλιπής. Με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, η Capacitor Partners δημιουργεί ένα επιχειρησιακό προσχέδιο για κάθε συνεργαζόμενο οργανισμό, εξετάζει τα υφιστάμενα συστήματα και τις διαδικασίες και παίρνει συνεντεύξεις από όλα τα τμήματα. Ακολούθως, εντοπίζει τα υφιστάμενα και μελλοντικά προβλήματα που μπορεί να παρεμποδίσουν τον αποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας του οργανισμού και προτείνει λύσεις για επιχειρησιακή αναδιοργάνωση, σωστή συλλογή και οργάνωση δεδομένων.

•Digital Transformation: Με τη χαρτογράφηση των διαδικασιών και τη σωστή οργάνωση των δεδομένων, η Capacitor Partners εντοπίζει ακριβώς τι πρέπει να αυτοματοποιηθεί και πώς. Βρίσκει τις καταλληλότερες και πιο προσιτές τεχνολογίες για τον σκοπό αυτό και τις προσαρμόζει στις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση των εξόδων, η αύξηση της παραγωγικότητας και η καλύτερη ορατότητα της προόδου μέσω πρόσβασης και ανάλυσης νέων δεδομένων.

•Product Management: Η δημιουργία ή αναπροσαρμογή ψηφιακών προϊόντων επιτυγχάνεται με τη συνεργασία διαφόρων τμημάτων, όπως software development, UI/UX design, marketing, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και με έρευνες αγοράς. Η Capacitor Partners, αναλαμβάνει τον ρόλο ενός εξωτερικού Product Manager σε έναν οργανισμό. Συντονίζει όλους τους εμπειρογνώμονες εντός και εκτός της ομάδας, αναλύει όλα τα εισερχόμενα δεδομένα, χαράζει στρατηγική και επιβλέπει τη δημιουργία και τη μετέπειτα εξέλιξη των ψηφιακών προϊόντων εκ μέρους της εταιρείας.

Λύσεις στις προκλήσεις

Η μεγαλύτερη τεχνολογική πρόκληση για τις κυπριακές εταιρείες σήμερα δεν είναι ούτε η απουσία τεχνολογικής υποδομής ούτε η έλλειψη διαθεσιμότητας τεχνολογιών αιχμής στην αγορά. Η χώρα μας είναι σε καλή τεχνολογική ετοιμότητα και έχει τις υποδομές αλλά και τις υπηρεσίες, που χρειάζεται μια εταιρεία, για να πετύχει ένα σωστό ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το πρόβλημα που εντοπίζουμε είναι στον τρόπο λήψης αποφάσεων για θέματα τεχνολογίας και ψηφιοποίησης.    Πολλές εταιρείες ξοδεύουν αρκετά λεφτά για να αγοράσουν τεχνολογίες που δεν χρειάζονται και εκδίδουν ψηφιακά προϊόντα, τα οποία δεν αφουγκράζονται τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι εταιρείες θα ήταν καλό:

1) Να εντοπίσουν τις ανάγκες και τα προβλήματα που έχουν στον τρόπο λειτουργίας τους πριν διαλέξουν τις τεχνολογίες που θέλουν να υιοθετήσουν.

2) Να οργανώσουν τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, για να γίνεται σωστή ανάλυση πριν από τη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον.

3) Να χτίσουν ή να βελτιώσουν τα ψηφιακά τους προϊόντα, ακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς, με βάση τα δεδομένα και την ανατροφοδότηση που τους δίνουν οι χρήστες τους και όχι με βάση τις προσωπικές τους προτιμήσεις ή υποθέσεις για το τι μπορεί να θέλει η αγορά.

Όπως είχε πει ο Steve Jobs: You've got to start with the customer experience and work backwards to the technology. Η Capacitor Partners βρίσκεται δίπλα στον πελάτη της, διεξάγοντας ενδοεταιρική ανάλυση πριν από την έναρξη του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς επίσης και έρευνα αγοράς πριν από την ανάπτυξη των ψηφιακών προϊόντων για αποφυγή των πιο πάνω προβλημάτων.

Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας έχουν όλα τα σωστά δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν θέματα ψηφιοποίησης και ότι η υλοποίηση και η μετέπειτα ανάπτυξη των έργων τους θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022