Αναπτύσσοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το συνέδριο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο» για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, με οργανωτές τις ΙΜΗ, Ελληνική Τράπεζα, Epic και Πανεπιστήμιο Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus).

Οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου μοιράστηκαν εμπειρίες και ανέπτυξαν έναν εποικοδομητικό διάλογο για θέματα που αποτελούν την καθημερινή εταιρική τους πρακτική, καθώς επίσης και τις προκλήσεις και τις φιλοδοξίες τους.

Επί τάπητος βρέθηκαν ζητήματα όπως οι τρόποι μέσα από τους οποίους οι ΜμΕ μπορούν να αναβαθμιστούν, να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν μέσα από ευρωπαϊκά και κρατικά Σχέδια Χορηγιών καθώς και από καινοτόμες ιδέες. Την κερδοφορία απογειώνει όχι μόνο η υλοποίηση μιας έξυπνης λύσης ή ένα χρηματοδοτικό σχέδιο αλλά και η ικανότητα σωστού και σύγχρονου μάρκετινγκ. Γι’ αυτό και το Συνέδριο απασχόλησαν και οι επαγγελματικές δεξιότητες που κάνουν τη διαφορά στο μάρκετινγκ, με τα soft skills να μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.

Ακολούθησε παρουσίαση των σύγχρονων, ασφαλών τηλεπικοινωνιακών Δικτύων για ΜμΕ, βασικά για την ομαλή λειτουργία τους.

Ιδιαίτερα χρήσιμη ήταν για τους επιχειρηματίες ΜμΕ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και η συζήτηση τρόπων με τους οποίους μπορούν να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά των εταιρειών τους  και το πώς εξασφαλίζουν χρηματοδότηση.

Οι καρποφόρες συνεργασίες Πανεπιστημίων-Επιχειρήσεων οδήγησαν στη μετατροπή των σύγχρονων πανεπιστημίων σε ισχυρά κέντρα μεταφοράς γνώσης, με σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο ζήτημα που, επίσης, απασχόλησε το Συνέδριο. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα πολυάριθμα οφέλη τέτοιων συνεργασιών.

Στα highlight της βραδιάς η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την οποία έκλεισε το επιτυχές γεγονός. Επιχειρηματίες της περιοχής παρέθεσαν μέσω της δικής τους εμπειρίας, τα κίνητρα που τους ώθησαν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, τα ρίσκα και τους κινδύνους που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και πώς τα διαχειρίστηκαν. Παράλληλα, μοιράστηκαν τις ενέργειες μέσω των οποίων η επιχείρησή τους καταγράφει κέρδη, τους προβληματισμούς και τα σχέδιά τους σε ό,τι αφορά το μέγεθος της επιχείρησης ως προς την αποδοτικότητα και παραγωγικότητα.

Προηγήθηκε παρουσίαση των ευρημάτων της μεγάλης έρευνας που διεξήγαγε η IMR στο πλαίσιο του project «Mικρομεσαίες Επιχειρήσεις Μεγάλων Επιδόσεων».

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή