Β. Καλουδάς: Σύμμαχος των ΜμΕ η Epic με ασφαλή Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα

Απόλυτη προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις έχει καταστεί η ανάγκη για επικοινωνία, ταχύτητα και αξιοπιστία, ιδιαίτερα μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό επισήμανε ο Βασίλης Καλουδάς, Broadband and B2B Product Manager της Epic, ενώπιον του συνεδρίου για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τίτλο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για τις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου», υπογραμμίζοντας πως οι ΜμΕ μπορούν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση των υπηρεσιών τηλεπικοινωνίων τους με ολοκληρωμένες λύσεις από οργανισμούς με αξιοπιστία και πολύχρονη πείρα.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που έφερε η πανδημία στις ανάγκες των ΜμΕ από πλευράς χρήσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και δεδομένων, ο κ. Καλουδάς επισήμανε πως τα περιοριστικά μέτρα επέφερε αυξημένη ανάγκη από πλευράς ΜμΕ για χρήση συνδεσιμότητας καθώς η εξ αποστάσεως εργασίας θα παραμείνει, ανάγκη για ηλεκτρονικά καταστήματα και ανέπαφες συναλλαγές, ανάγκη για διεκπεραίωση εργασιών από οποιαδήποτε συσκευή και αυξημένη χρήση υπηρεσιών Cloud.

Παράλληλα, ο κ. Καλουδάς σημείωσε πως με την αυξημένη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών, καταγράφηκε και αυξημένο κίνδυνος κυβερνοεπιθέσεων με το 22% των ΜμΕ που υιοθέτησαν την εξ αποστάσεως εργασία να έχουν υποστεί τουλάχιστον 1 παραβίαση ασφαλείας από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα. Σε ό,τι αφορά τις κύριες απειλές που δέχονται οι ΜμΕ στον κυβερνοχώρο αφορούν κυρίως επιθέσεις phishing (δόλια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούν από τις επιχειρήσεις να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης και τραπεζικές πληροφορίες), malware (λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστή και να προκαλέσει ζημιά), κακόβουλα insiders (επιθέσεις από υπαλλήλους ή πρώην υπαλλήλους που έχουν πρόσβαση στο σύστημά και παραβιάζουν ευαίσθητα δεδομένα), επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (μια επίθεση που στοχεύει να κλείσει τα συστήματα μιας εταιρείας, ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει).

Για την καλύτερη προστασία των Μμε από τις πιο πάνω απειλές ο κ. Καλουδάς εισηγήθηκε όπως οι επιχειρήσεις υιοθετήσουν την αυτόματη εγκατάσταση ενημέρωσης λογισμικού τους μόλις είναι διαθέσιμες, τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων τους (back-up), να παραμένουν alert και να είναι ενημερωμένοι σε ό,τι αφορά τις απειλές στον κυβερνοχώρο και να επιλέξουν εξασφαλισμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας της επιχείρησης.

Ο κ. Καλουδάς τόνισε πως ο επιχειρηματικός βραχίονας της Epic στηρίζει τις κυπριακές επιχειρήσεις και την εξέλιξη τους προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες τόσο για τις τηλεπικοινωνιακές όσο και για τις ICT ανάγκες τους. Πρόσθεσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελεί η συνεργασία με αξιόπιστους οργανισμούς, με πολύχρονη πείρα, οι οποίοι να μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις βάσει των ιδιαίτερων αναγκών της κάθε επιχείρησης.

Tόνισε πως η Epic προσφέρει ιδανικές και ευέλικτες λύσεις, σχεδιασμένες συγκεκριμένα για ΜμΕ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας τους. Παρέχονται, είπε, εργαλεία που συνδυάζουν απαράμιλλη ποιότητα υπηρεσιών κινητής και την υπεροχή που προσφέρει η συνδεσιμότητα μέσω Fiber, μαζί με υπηρεσίες φωνής και δεδομένων τελευταίας τεχνολογίας σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Αναφορά έγινε επίσης και στο Fiber Business Internet που προσφέρει η Epic, το οποίο παρέχει σύνδεση Fiber, σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, σε επιχειρήσεις με όλα τα γνωστά του οφέλη όπως αξιοπιστία, ταχύτητα, εξοικονόμηση ενέργειας, μηδενική απώλεια δεδομένων και ευελιξία.

Με το Νο1 δίκτυο κινητής στην Κύπρο, το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών με ταχύτητες που φθάνουν το 1Gbps, τις τεχνολογικές λύσεις υψηλής ποιότητας σε οικονομικές τιμές αλλά και μια αφοσιωμένη ομάδα από προσωπικούς επιχειρηματικούς σύμβουλους που βρίσκονται δίπλα στους πελάτες κάθε στιγμή, η Epic έχει αποδείξει ότι αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.

Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή