S.P. Securiton Alarm Systems: 20 χρόνια εμπειρίας στα συστήματα ασφαλείας

Η S.P. Securiton Alarm Systems δραστηριοποιείται στον τομέα της εγκατάστασης, ενοποίησης, παρακολούθησης και υποστήριξης ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Με 20 χρόνια εμπειρίας, παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε χιλιάδες πελάτες. Επιπρόσθετα, είναι η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο, που έλαβε την πιστοποίηση gold certified integrator. Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο Πανίκος Στατιώτης, διευθύνων σύμβουλος της S.P. Securiton Alarm Systems «Η εταιρεία μας έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί ως εξαίρετος συνεργάτης στην ενοποίηση και υποστήριξη συστημάτων σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου οι απαιτήσεις για ασφάλεια είναι ιδιαίτερα υψηλές. Στόχος μας για το μέλλον είναι να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στον τομέα δραστηριοποίησής μας, να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία και να αποτελούμε τον κύριο λόγο ενίσχυσης της ασφάλειας στο νησί μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της S.P. Securiton Alarm Systems, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, αναλύει τα άμεσα πλάνα της εταιρείας καθώς και τον ρόλο της ψηφιακής αναβάθμισης.

Πλάνο ψηφιοποίησης
Έχουμε αναπτύξει και εφαρμόσει στρατηγικό σχεδιασμό για τη σταδιακή ψηφιακή αναβάθμιση της εταιρείας μας, καθώς αντιλαμβανόμαστε τις πρωτοφανείς ευκαιρίες που δημιουργεί ένα εργασιακό περιβάλλον εξοικειωμένο με την ψηφιακή πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, έχουμε αντικαταστήσει τη χρήση τοπικών διακομιστών με cloud based solutions. Αυτό, αφενός μας επιτρέπει την απελευθέρωση από τα όρια αποθήκευσης, πρόσβασης και μεγέθους αρχείων και, αφετέρου, εξοικονομεί σημαντικά ποσοστά ενέργειας και δημιουργεί ένα φιλικότερο προς το περιβάλλον πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας.

Αναβάθμιση υπηρεσιών
Οι πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών έχουν αναβαθμιστεί με τεχνολογικές εφαρμογές εμποτισμένες  με τεχνίτη νοημοσύνη και χρήση έξυπνων αλγόριθμων, ώστε να επιτρέπονται οι ψηφιακές συναλλαγές και η ψηφιοποίηση των περισσότερων διεργασιών της εταιρείας καθώς και η απομακρυσμένη υποστήριξη συστημάτων. Η ψηφιακή αποστολή, χρήση και φύλαξη αρχείων είναι επίσης ένα βήμα που έχει πραγματοποιηθεί και μας οδηγεί στην ολοκληρωτική απελευθέρωση από τη χρήση έντυπης μορφής υλικών.

Ακόμη, τα τέσσερα τμήματα της εταιρείας - εγκαταστάσεων, τεχνικής υποστήριξης, συντήρησης και κέντρο λήψης σημάτων και εικόνας - έχουν άμεση πρόσβαση μέσω πιστοποιημένων συσκευών σε απαιτούμενες πληροφορίες, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά ο χρόνος και το λειτουργικό κόστος εκτέλεσης έργων. Η συνολική επένδυση είναι αρκετά μεγάλη και έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εσωτερικών και εξωτερικών διεργασιών της εταιρείας. Το μεγαλύτερο ποσοστό της επένδυσης αφορά μηνιαίες δαπάνες που αναμένεται να κοστολογηθούν στα επόμενα τετράμηνα χρήσης των ψηφιακών μέσων.

Διαδίκτυο και εξωστρέφεια
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας με πρωταγωνιστή την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας ενημερώνει συστηματικά πελάτες και συνεργάτες για νέα τεχνολογικά προϊόντα, υπηρεσίες και θέματα ασφάλειας, επιτρέποντας παράλληλα τον διάλογο και τη συνεχή ανατροφοδότηση.

Τα πρώτα αποτελέσματα
Η εταιρεία έχει στο DNA της την τεχνολογική χρήση και αυτό μας καθιστά ευέλικτους απέναντι στις νέες προκλήσεις της σημερινής ψηφιακής πραγματικότητας. Έχουμε επωφεληθεί τα μέγιστα, καθώς μέσω του μετασχηματισμού αυτού ενσωματώθηκαν οι ανάγκες και οι προτιμήσεις των πελατών μας στις διαδικασίες λειτουργίας μας, βελτιώσαμε την ποιότητα υπηρεσιών μας, ελαχιστοποιήσαμε τα λάθη κατά την παραγωγική διαδικασία και ενισχύσαμε πλήρως τις ψηφιακές δεξιότητες του εργατικού δυναμικού μας.

Δείκτης ψηφιακής ετοιμότητας
Η πρόσφατη υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία covid-19, κατέδειξε ότι η λύση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν στα εμπορικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα είναι τα ψηφιακά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρήσεις. Η αύξηση του δείκτη ψηφιακής ετοιμότητας είναι ζωτικής σημασίας σε ένα κόσμο ο οποίος καθορίζεται πλέον από την τεχνολογία, καθώς μπορεί να βελτιώσει τη διαχείριση κινδύνων και τη λήψη αποφάσεων για τη διασφάλιση των επιχειρήσεων. Η μετάβασή μας στην ψηφιακή εποχή και η υιοθέτηση των κατάλληλων έξυπνων εργαλείων είναι ένα στοίχημα για επιβίωση, το οποίο οφείλουμε να κερδίσουμε και να οδηγηθούμε στην επιχειρηματική ευημερία τα επόμενα χρόνια.

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα