Κ. Καποδίστριας: Ρεβάνς για τα καινούργια αυτοκίνητα μέσα στο 2022

Αρκετά καλύτερο σε σχέση με το 2021 προβλέπει ότι θα είναι το μέλλον της αγοράς αυτοκινήτων το 2022, ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», ο CEO/Executive Director της Chr. Kapodistrias & Sons Ltd τονίζει ότι εντός του 2022 θα αυξηθούν τα ποσοστά πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στην Κύπρο.

Παράλληλα, εκτιμά ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αναμένεται να αυξηθούν ιδιαίτερα μέσα στα επόμενα χρόνια, εξηγώντας ότι το συμβατικό αυτοκίνητο, θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα στην Κύπρο όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. 

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καποδίστριας επισημαίνει ότι συνεχίζεται ο προγραμματισμός για τη νέα μεγάλη κεντρική αποθήκη της εταιρείας έξω από τη Λευκωσία, όπως και για το νέο κατάστημα Λάρνακας, στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου.

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022;
Αναμένω ισχυρή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας μέσα στο 2022. Ταυτόχρονα, όμως, θα αυξηθεί το κόστος ζωής, όλα σχεδόν τα αγαθά θα ακριβύνουν, ενώ οι αυξήσεις σε κάποιους τομείς θα είναι ψηλότερες, όπως για παράδειγμα στον κατασκευαστικό τομέα. Ο τουρισμός θα κυμανθεί σε πολύ καλά επίπεδα, κάτι που θα βοηθήσει όλη την οικονομία. Στο εμπόριο θα παρατηρηθούν κάποιες ελλείψεις αγαθών και καθυστερήσεις, αφού ο αντίκτυπος των lockdown και της πανδημίας θα συνεχίσει να επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, μέχρι σταδιακά να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Ο τομέας της αυτοκίνησης 

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε το 2022; Εκτιμάτε πως θα κινηθεί θετικά, αρνητικά ή το ίδιο με το 2021;
Στον τομέα της αυτοκίνησης, πιστεύω πως θα κινηθούμε θετικά, αφού το 2021 ήταν αρκετά επηρεασμένο από την πανδημία. Με τον επάνοδο της κανονικότητας, που συνεπάγεται και αύξηση της κινητικότητας με τα αυτοκίνητα, εκτιμώ πως το 2022 θα είναι αρκετά καλύτερο από το 2021.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;
Το 2022 ουσιαστικά θα είναι μια συνέχεια του τι είχαμε μέχρι σήμερα, όσον αφορά τάσεις και εξελίξεις. Πολλά ακούγονται για την ηλεκτροκίνηση και τους στόχους της Κύπρου για τα επόμενα χρόνια, αλλά η πραγματικότητα λέει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κύπρο είναι πάρα πολύ λίγα σε αριθμό (λιγότερο του 0,5%) και ούτε αναμένεται να αυξηθούν ιδιαίτερα μέσα στα επόμενα χρόνια, ανεξάρτητα με το τι διαλαλεί ο κάθε ένας.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για να κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κύπρο, τους οποίους οι αρμόδιοι αποφεύγουν να τους γνωστοποιήσουν στον κόσμο. Το συμβατικό αυτοκίνητο, θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα στην Κύπρο όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Επίσης, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο εξ’ αιτίας του Brexit, πιστεύω πως μέσα στο 2022 θα αυξηθούν τα ποσοστά πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στην Κύπρο.

Πολύ δυνατά στο 2022 

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 
Μέσα στην πανδημία, η εταιρεία μας δεν άφησε τον χρόνο ανεκμετάλλευτο. Έχει προβεί σε ανάπτυξη πολλών νέων συστημάτων τεχνολογίας που θα βελτιώσουν την διαθεσιμότητα των εμπορευμάτων μας. Έχουν επίσης προστεθεί αρκετές χιλιάδες νέοι κωδικοί εμπορευμάτων τα οποία άρχισαν να καταφθάνουν. Έχουν γίνει πάρα πολλές εσωτερικές αλλαγές και δημιουργία νέων τμημάτων που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα μας. Είχαμε αρκετές νέες προσλήψεις και αυξήθηκε ο αριθμός του προσωπικού μας. 

Έτσι, πιστεύουμε πως εισερχόμαστε στο 2022 πολύ δυνατά για να αυξήσουμε τα μερίδια αγοράς μας και τον κύκλο εργασιών της εταιρείας μας. Τέλος, συνεχίζεται ο προγραμματισμός για τη νέα μεγάλη κεντρική αποθήκη της εταιρείας μας έξω από τη Λευκωσία, όπως και για το νέο κατάστημα Λάρνακας, στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου.

Δειτε Επισης

Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου