Ισραήλ: Γνωστές high-tech εταιρείες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

InBusinessNews  23/01/2023 09:04
Ισραήλ: Γνωστές high-tech εταιρείες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Ισραήλ: Γνωστές high-tech εταιρείες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

InBusinessNews  23/01/2023 09:04

130 ισραηλινές ιδιωτικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και γνωστές εταιρείες high-tech ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις κατά της νομοθετικής μεταρρύθμισης για την μείωση των αρμοδιοτήτων της δικαστικής εξουσίας.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις θα επιτρέψουν σε όσους εργαζομένους τους το επιθυμούν, να απεργήσουν για ορισμένες ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρία για τα νομοθεσία που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου. Η πρωτοβουλία ανήκει στην «Επιτροπή Αγώνα κατά της Πολιτειακής Εκτροπής».

Ήδη ανακοινώθηκε ότι το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Τελ Αβίβ νέα αντικυβερνητική διαδήλωση, με στόχο να συγκεντρωθούν αυτή τη φορά πάνω από 130.000 πολίτες.

Πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση που εκδηλώνεται κατά των νομοθετικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Νωρίτερα χθες το πρωί, ο Μοσέ Γιααλόν, που είχε διατελέσει κατά το παρελθόν Υπουργός Άμυνας και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό ραδιόφωνο, κάλεσε την γενική συνομοσπονδία εργαζομένων να συμμετάσχει στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι η νομοθετική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την λειτουργία της δικαστικής εξουσίας «οδηγεί τη χώρα σε δικτατορικό καθεστώς».

«Εάν η κεντρική συνομοσπονδία των ισραηλινών εργαζομένων καταλάβει ότι θα επιβληθεί δικτατορία στη χώρα, τότε και καθαυτός ο δικός της ρόλος στην κοινωνία θα πάψει να υφίσταται», κατέληξε ο ισραηλινός πρώην ΥΠΑΜ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας