Η Trump Organization κρίθηκε ένοχη για φορολογική απάτη

Η  Trump Organization, η εταιρεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε για φορολογική απάτη την Τρίτη σε μια υπόθεση που δρομολόγησε ο εισαγγελέας του Μανχάταν, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. 

Ένα δικαστήριο έκρινε ένοχες δύο εταιρικές οντότητες στην Trump Organization (Trump Corp. και Trump Payroll Corp.) και για τις 17 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών συνωμοσίας και της παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων.

Στο πλαίσιο της δίκης η Trump Organization κατηγορήθηκε ως συνένοχος σε ένα σχέδιο κορυφαίων στελεχών για την αποφυγή της πληρωμής προσωπικών φόρων εισοδήματος. 

Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης πέρασαν τρία χρόνια ερευνώντας τον πρώην πρόεδρο και τις επιχειρήσεις του, αν και οι κυρώσεις δεν αναμένεται να είναι αρκετά αυστηρές ώστε να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας του Τραμπ.

Ως ποινή, η Trump Organization ενδεχομένως να βρεθεί να αντιμετωπίζει πρόστιμο έως και 1,6 εκατ. δολ. - ένα σχετικά μικρό ποσό για μια εταιρεία του μεγέθους της, αν και η καταδίκη μπορεί να κάνει ορισμένες από τις μελλοντικές της συμφωνίες πιο περίπλοκες. 

Ο Τραμπ, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία, είπε ότι η υπόθεση εναντίον της εταιρείας του ήταν μέρος ενός "κυνηγιού μαγισσών" με πολιτικά κίνητρα που διεξήχθη εναντίον του από εκδικητικούς Δημοκρατικούς.

Ο ίδιος ο Τραμπ δεν δικαζόταν, αλλά οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι "ήξερε ακριβώς τι συνέβαινε", κάτι που ο ίδιος και οι δικηγόροι της εταιρείας έχουν αρνηθεί.

Ωστόσο ο Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο και άλλων ερευνών που διεξάγονται σε ομοσπονδιακό και σε πολιτειακό επίπεδο, για την κατηγορία ότι προσπάθησε να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα το 2020, αλλά και για τη μεταφορά απόρρητων αρχείων και εγγράφων στην ιδιωτική του κατοικία στη Φλόριντα, μεταξύ άλλων. 

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο