Σε χαμηλό έτους το αργό με βουτιά 3,5%

InBusinessNews  07/12/2022 07:55
Σε χαμηλό έτους το αργό με βουτιά 3,5%

Σε χαμηλό έτους το αργό με βουτιά 3,5%

InBusinessNews  07/12/2022 07:55

​​​​​​​Με βαριές απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη καθώς οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας πυροδότησαν ένα νέο κύμα πωλήσεων από τους επενδυτές που ανησυχούν για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες.

Οι αναλυτές συμφωνούν ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει για μια επώδυνη επιβράδυνση το επόμενο έτος καθώς οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν τη μάχη τους για να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό με μεγάλες και διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων τους. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon προειδοποίησε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει μια ήπια ή περισσότερο έντονη ύφεση τους επόμενους μήνες, ενώ και ο επικεφαλής της Bank of America ανέφερε ότι η έρευνα της τράπεζας δείχνει τρία τρίμηνα ήπια αρνητικής ανάπτυξης το επόμενο έτος. 

Η ανησυχία για ύφεση σε ΗΠΑ και Ευρώπη εντείνεται την ίδια στιγμή που οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη ετοιμάζονται για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων τους. Την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζουν η αμερικανική Federal Reserve, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας, με τους αναλυτές να περιμένουν και οι τρεις τράπεζες να προχωρήσουν σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων, πιέζοντας περαιτέρω τους ρυθμούς της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κατρακύλησε 2,68 δολ. ή 3,5% στα 74,25 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 23 Δεκεμβρίου του 2021. 

Το Brent Φεβρουαρίου υποχώρησε 3,33 δολ. ή 4% και έκλεισε στα 79,35 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιανουαρίου. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας