"Τελειώνει" μαζί με το 2022 ο CEO του ομίλου Vodafone

  06/12/2022 17:23
"Τελειώνει" μαζί με το 2022 ο CEO του ομίλου Vodafone

"Τελειώνει" μαζί με το 2022 ο CEO του ομίλου Vodafone

  06/12/2022 17:23

O CEO της βρετανικής Vodafone Group, Nick Read, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2022, καθώς απέτυχε να αναστρέψει μια πολύχρονη πορεία πτώσης της τιμής της μετοχής του κολοσσού των τηλεπικοινωνιών, ενώ και η προσπάθεια για συγχωενεύσεις με μεγάλους ανταγωνιστές δεν ευοδώθηκε.

Μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση του CEO και συνολικά 21 χρόνια στον όμιλο, ο Read θα αντικατασταθεί προσωρινά από την CFO της Vodafone, Margherita Della Valle, ενώ το διοικητικό συμβούλιο, υπό τον πρόεδρο Jean-Francois van Boxmeer, θα αναζητήσει μόνιμο αντικαταστάτη. Ο Read θα παραμείνει ως σύμβουλος μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

"Συμφώνησα με το Δ.Σ. ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία σε έναν νέο ηγέτη ο οποίος θα χτίσει επί των πλεονεκτημάτων που διατηρεί η Vodafone και θα εκμεταλλευτεί τις σημαντικές ευκαιρίες που έχει μπροστά της", ανέφερε ο Read σε δική του δήλωση.

Η μετοχή της Vodafone έχει βυθιστεί κατά 44% από τότε που ο Read ανέλαβε τα ηνία, τον Οκτώβριο του 2018. Σε αυτή την περίοδο, ο όμιλος, με έδρα το Newbury της Αγγλίας, έχει περικόψει τις δανειακές του υποχρεώσεις και έχει αποκτήσει υγιέστερη χρηματοοικονομική κατάσταση.

Ωστόσο, πέραν μιας συμφωνίας στην Πορτογαλία, δεν κατάφερε να εκτοπίσει μέσω συγχωνεύσεων μεγάλους ανταγωνιστές σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας