Ο πρίγκηπας Μπιν Σαλμάν επενδύει $500 εκατ. στην Credit Suisse

InBusinessNews  06/12/2022 13:00
Ο πρίγκηπας Μπιν Σαλμάν επενδύει $500 εκατ. στην Credit Suisse

Ο πρίγκηπας Μπιν Σαλμάν επενδύει $500 εκατ. στην Credit Suisse

InBusinessNews  06/12/2022 13:00

​​​​​​​Ο πρίγκηπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και ένα αμερικανικό fund υπό πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Barclays βρίσκονται ανάμεσα στους επενδυτές που σχεδιάζουν να βάλουν 1 δισ. δολάρια ή και περισσότερα στη νέα επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, ανέφεραν στη Wall Street Journal άτομα με γνώση του θέματος.

Ειδικότερα, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν,  εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη νέα μονάδα της ελβετικής τράπεζας, την CS First Boston, και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Μάικλ Κλάιν, είπαν κάποιες από τις πηγές της εφημερίδας.

Πρόσθετη οικονομική υποστήριξη θα μπορούσε να έλθει από Αμερικανούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Atlas Merchant Capital του βετεράνου τραπεζίτη Μπομπ Ντάιαμοντ, ο οποίος έχει διατελέσει CEO της Barclays.

Σημειώνεται ότι η Credit Suisse έχει ενημερώσει ήδη ότι θα λάβει 500 εκατομμύρια δολάρια από έναν επενδυτή, το οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε.

Η Credit Suisse έχει λάβει αρκετές προτάσεις από επενδυτές που ενδιαφέρονται να μπουν στην CS First Boston, με τον πρόεδρο της Credit Suisse, Άξελ Λίμαν, να δηλώνει σε συνέδριο την Πέμπτη ότι έχει και άλλες δεσμεύσεις πέραν των 500 εκατ. του "άγνωστου" επενδυτή.

Σύμφωνα με τις πηγές πάντως, η τράπεζα δεν έχει λάβει επίσημη πρόταση από κάποια σαουδαραβική οντότητα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας