Τζέρεμι Χαντ: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Λιζ Τρας

InBusinessNews  16/10/2022 13:53
Τζέρεμι Χαντ: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Λιζ Τρας

Τζέρεμι Χαντ: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Λιζ Τρας

InBusinessNews  16/10/2022 13:53

Η Λιζ Τρας είναι η επικεφαλής της κυβέρνησης της Βρετανίας, δήλωσε σήμερα ο νεοδιορισθείς υπουργός Οικονομικών της, Τζέρεμι Χαντ, απορρίπτοντας την ιδέα ότι το κόμμα θα πρέπει να την αντικαταστήσει έπειτα από μια θυελλώδη αρχή της θητείας της στην πρωθυπουργία.

"Η πρωθυπουργός είναι επικεφαλής της κυβέρνησης", αποκρίθηκε ο Χαντ σε συνέντευξή του στο BBC, η οποία μεταδόθηκε την Κυριακή, όταν ρωτήθηκε ποιος κυβερνά.

Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με τα αιτήματα για αντικατάσταση της Τρας, ο Χαντ απάντησε ότι οι ψηφοφόροι του θέλουν σταθερότητα: "Το χειρότερο πράγμα γι’ αυτό θα ήταν περισσότερη πολιτική αστάθεια στην κορυφή, άλλη μια παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία".

Η Τρας έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, δήλωσε εξάλλου ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τον χρηματοοικονομικό τομέα, Άντριου Γκρίφιθ στο Sky.

"Η Λιζ Τρας έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης", σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η θέση της Τρας είναι ασφαλής μετά την πρόσφατη θύελλα που προκλήθηκε στις χρηματοπιστωτικές αγορές από τα οικονομικά της σχέδια.

"Είναι πραγματικά σημαντικό αυτή τη στιγμή να έχουμε σταθερότητα", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Χαντ δεσμεύτηκε στις δηλώσεις που έκανε στο BBC ότι θα δείξει στους επενδυτές ότι θα ρυθμίσει τα δημοσιονομικά της χώρας, μετά την θύελλα που προκάλεσαν τα αρχικά οικονομικά σχέδια της Τρας.

"Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τις αγορές. Κανένας υπουργός Οικονομικών δεν θα πρέπει να επιδιώκει να κάνει κάτι τέτοιο", σημείωσε ο Χαντ.

"Υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, κι αυτό είναι που θα κάνω, αυτό είναι να δείξουμε στις αγορές, στον κόσμο, στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν από τα σπίτια τους, ότι μπορούμε να λογοδοτήσουμε σωστά για κάθε δεκάρα των σχεδίων μας για τους φόρους και τις δαπάνες", κατέληξε.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας