Η Credit Suisse βάζει πωλητήριο σε διάσημο ξενοδοχείο

Η Credit Suisse ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θέλει να πουλήσει το διάσημο ξενοδοχείο Savoy Hotel, που βρίσκεται στην Paradeplatz στο οικονομικό κέντρο της Ζυρίχης.

Εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας δήλωσε ότι η Credit Suisse επανεξετάζει τακτικά το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της, στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της στον τομέα των ακινήτων, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η τράπεζα αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης για το Hotel Savoy", τόνισε ο εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας, προσθέτοντας: "Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά όλες τις προσφορές και τους πιθανούς επενδυτές και θα κοινοποιήσουμε οποιαδήποτε απόφαση σε εύθετο χρόνο".

Το σχεδόν 200 ετών ξενοδοχείο έκλεισε φέτος τις πόρτες του λόγω ανακαίνισης και πρόκειται να υποδεχθεί ξανά το κοινό το 2024 ως Hotel Mandarin Oriental Savoy Zurich.

Το χρηματοοικονομικό blog Inside Paradeplatz, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά την είδηση, σημειώνει ότι η τιμή πώλησης του ακινήτου θα μπορούσε να φτάσει τα 400 εκατ. ελβετικά φράγκα (408 εκατ. δολάρια).

Όπως σημειώνει το Reuters, η Credit Suisse χρειάστηκε να αντλήσει νέα κεφάλαια, να σταματήσει τις επαναγορές μετοχών, να μειώσει το μέρισμά της και να αλλάξει τη διοίκησή της μετά την απώλεια άνω των 5 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρείας Archegos τον Μάρτιο του 2021 αλλά και την αναστολή κεφαλαίων πελατών που συνδέονται με την Greensill.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει πιθανές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κερδοφορία. Πηγή με γνώση του θέματος, ωστόσο, τόνισε ότι η πώληση δεν έχει καμία σχέση με την αναθεωρημένη στρατηγική που θα παρουσιάσει η ελβετική τράπεζα στις 27 Οκτωβρίου.

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης υδρογόνου της Βουλγαρίας
Στις μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές
Πάνω από τα $10.000 σκαρφάλωσε ο χαλκός-Άλμα 17% λόγω των φόβων για ελλείψεις
Νορβηγία: Η οριακή μείωση του πληθωρισμού εξανεμίζει τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων
Ιταλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τα δημοσιονομικά της Ευρώπης
ΗΠΑ: Ετοιμάζονται να επιβάλουν νέους δασμούς κατά της Κίνας
JP Morgan: Πώς οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2024 θα επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές
Η βρετανική οικονομία βγαίνει από την ύφεση-Aνάπτυξη 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Γιατί η Νιγηρία «έκοψε» τα κρυπτονομίσματα-Τι συμβαίνει με την Binance