Τράπεζα Ελβετίας: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση της Credit Suisse

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) παρακολουθεί στενά την υπόθεση που αφορά στην Credit Suisse CSGN.S, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SNB, Andrea Maechler.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας είδε τις μετοχές της να σημειώνουν πτώση έως και 11,5% και τα ομόλογά της να διολισθαίνουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τη Δευτέρα, πριν ανακτήσει μέρος των απωλειών στη συνέχεια, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για την ικανότητά της νέας διοίκησης να προχωρήσει στην αναδιαρθρώσει την τράπεζας χωρίς να αναγκαστεί να ζητήσει φρέσκα κεφάλαια από τους επενδυτές.

"Παρακολουθούμε την κατάσταση", δήλωσε ο Maechler στο περιθώριο εκδήλωσης στη Ζυρίχη, προσθέτοντας ότι "επεξεργάζονται ένα στρατηγικό σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Οκτωβρίου”.

Σημειώνεται ότι η SNB στο παρελθόν είχε αρνηθεί να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με την Credit Suisse, για την οποία έχει δηλώσει ότι διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα. 

Η ελβετική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες του σχεδίου αναδιάρθρωσης που προωθεί η νέα διοίκησή της στις 27 Οκτωβρίου, όταν θα δημοσιεύσει και τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, η Credit Suisse προέβη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο στην αναθεώρηση της στρατηγικής της, ενώ αντικατέστησε και τον διευθύνοντα σύμβουλό, δίνοντας το "τιμόνι” στο ειδικό στις αναδιαρθρώσεις Ulrich Koerner, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να περιορίσει τον κλάδο επενδυτικής τραπεζικής και να μειώσει κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια τα κόστη της ελβετικής τράπεζας.

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν