Ινδία: Οι γυναίκες κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη

Η ενδυνάμωση της αντιπροσώπευσης των γυναικών αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης, με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi να εισαγάγει τη νέα έννοια της «ανάπτυξης που καθοδηγείται από τη δύναμη των γυναικών».

Η έννοια είναι αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης του γεγονότος ότι μια γυναίκα προερχόμενη από τα κατώτερα στρώματα της χώρας, ανήλθε στο ανώτατο συνταγματικό αξίωμα της χώρας. Το όραμα της «ανάπτυξης υπό την ηγεσία των γυναικών» έχει εισαχθεί ως εθνική πολιτική. Η ευαίσθητη σκέψη της κυβέρνησης για το θέμα έχει επίσης αφυπνίσει τους ανθρώπους αυτής της κοινωνίας.

Οι άνθρωποι τώρα θέλουν οι κόρες τους να επιτύχουν αυτονομία και ανεξαρτησία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δύναμη των γυναικών αυξάνεται σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, των startups, του αθλητισμού, την έρευνα, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την πολιτική και τις επιχειρήσεις.

 

Τα τελευταία χρόνια, η κεντρική κυβέρνηση έχει εργαστεί για την εξάλειψη αυτής της διάκρισης. Σήμερα, η αλλαγή αυτή είναι εμφανής μέσα από τα παραδείγματα εκατομμυρίων φτωχών γυναικών που έχουν πλέον πρόσβαση σε φυσικό αέριο και δεν πνίγονται στους καπνούς μαγειρεύοντας. Είναι στις εκατομμύρια μητέρες και αδελφές που απέκτησαν τη δική τους στέγη. Ομοίως, εκείνες που λαμβάνουν βοήθεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Όταν οι κρατικές επιδοτήσεις πηγαίνουν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και συμβάλλουν με τις επιχειρήσεις τους στον μετασχηματισμό της Ινδίας.

Η εμπιστοσύνη της γυναικείας δύναμης στην Ινδία έχει αυξηθεί σήμερα, και τώρα αυτή ακριβώς η δύναμη κατευθύνει το μέλλον της χώρας καθορίζοντας ταυτόχρονα το δικό της. Η καμπάνια «Αυτάρκης Ινδία» συνδέει τις δυνατότητες των γυναικών με την ανάπτυξη της χώρας.

Ως αποτέλεσμα, περίπου το 70% των επιδοτήσεων είναι γυναίκες που όχι μόνο έχουν ξεκινήσει τις δικές τους επιχειρήσεις αλλά απασχολούν και άλλους συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας. Ομοίως, η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω της σύστασης ομάδων αυτοβοήθειας. Οι γυναίκες της χώρας είναι τόσο ενθουσιώδεις και δυνατές που ο αριθμός αυτών των ομάδων έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Η ίδια πρόοδος παρατηρείται και στο οικοσύστημα startup της Ινδίας. Από το 2016, η χώρα έχει δει τη δημιουργία πάνω από 72.000 νέων startups σε 56 κλάδους, με το 45% από αυτά να διαθέτουν τουλάχιστον μία γυναίκα στη διοίκηση.

Παράλληλα, πολλές σημαντικές προσπάθειες έχουν γίνει σε εθνικό επίπεδο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των γυναικών από το 2014. Η χώρα έχει πλέον αυστηρούς νόμους για τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για θανατική ποινή σε αποτρόπαιες περιπτώσεις όπως ο βιασμός, ενώ δικαστήρια ταχείας εκδίκασης ιδρύονται σε όλη τη χώρα.

Το σύστημα βελτιώνεται επίσης για να διασφαλιστεί ότι οι νόμοι τηρούνται αυστηρά. Γίνονται πολλές προσπάθειες για την προστασία των γυναικών. Υπήρξε μια εποχή που η χώρα παρέβλεπε περιστατικά όπως η υπόθεση Nirbhaya (ο ομαδικός βιασμός και δολοφονία μιας κοπέλας σε λεωφορείο το 2012 στο Νέο Δελχί) και υπήρχε μια ατμόσφαιρα έντονης ανασφάλειας, αλλά η σημερινή κυβέρνηση εργάζεται με μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» για το έγκλημα κατά των γυναικών.

Σήμερα, οι γυναίκες στην Ινδία είναι αυτάρκεις, οικονομικά ανεξάρτητες, εξοπλισμένες με αποφασιστικότητα και αίσθημα ασφάλειας και όχι μόνο ονειρεύονται αλλά και κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι οι προσπάθειες της αποφασιστικής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Narendra Modi.

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών