Powered by

Ιαπωνία: Όχι σε εξαγωγές αγαθών για κατασκευή χημικών όπλων προς Ρωσία

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να απαγορεύσει τις εξαγωγές στη Ρωσία αγαθών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή χημικών όπλων, επιπλέον κύρωση σε βάρος της Μόσχας, καθώς είναι «βαθιά ανήσυχη» μετά την απειλή της περί ενδεχόμενης χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός προεδρίας Χιροζάκου Ματσούνο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση πρόσθεσε εξάλλου άλλους 21 ρωσικούς οργανισμούς, ιδίως επιστημονικούς, στον κατάλογο των οντοτήτων στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που αναγγέλθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι στην G7 την περασμένη εβδομάδα.

«Η Ιαπωνία ανησυχεί βαθιά για την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε ο κ. Ματσούνο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι το Τόκιο θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τη διεθνή κοινότητα για να υποστηριχθεί η Ουκρανία καθώς και να επιβληθούν τιμωρητικά μέτρα στη Ρωσία.

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ