Στον πλουσιότερο άνδρα της Γερμανίας το 17,5% της Lufthansa

Σε αύξηση του ποσοστού του στη Lufthansa προχώρησε ο Klaus-Michael Kuehne, ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, αποκτώντας μετοχές που ξεφορτώνεται η γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της αποεπέδυνσής της από τον κορυφαίο γερμανικό αερομεταφορέα.

Ο Klaus-Michael Kuehne κατέχει πλέον το 17,5% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Kuehne Holding AG που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος κατέστη φέτος ο μεγαλύτερος μέτοχος του αερομεταφορέα, ξεπερνώντας το γερμανικό κράτος, επενδύοντας μέρος της τεράστιας περιουσίας που έχει συγκεντρώσει από τη δραστηριότητά του στον τομέα των logistics.

Ο Kuehne, ο οποίος έχει εκφράσει επίσης ενδιαφέρον να λάβει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Lufthansa, έχει περιουσία ύψους 32,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Είναι επίτιμος πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Kuehne + Nagel, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλάσσιων διαμεταφορών στον κόσμο.

Ο Kuehne αύξησε το ποσοστό του στο πλαίσιο της διάθεσης από το κρατικό Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (WSF) της Γερμανίας του υπολειπόμενου ποσοστού που κατείχε στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, μέσω τοποθέτησης σε επενδυτές, αποκομίζοντας κέρδη 760 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είχε προχωρήσει το 2020 στη διάσωση της τη Lufthansa μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο αερομεταφορέας ως απόρροια των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας που καθήλωσαν τις αερομεταφορές.

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ