Paramount: Πληρώνει $1,5 δισ. για τα δικαιώματα του C.L. στις ΗΠΑ

Η Paramount Global ανανέωσε τα δικαιώματα προβολής των ποδοσφαιρικών αγώνων του Champions League στις ΗΠΑ σε μια συμφωνία αξίας άνω του 1,5 δισ. δολαρίων για έξι χρόνια, υπερδιπλασιάζοντας το μέγεθος του προηγούμενου συμβολαίου της σε μια ένδειξη της αυξανόμενης δημοτικότητας του αθλήματος στη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η ιδιοκτήτρια του δικτύου CBS και της υπηρεσίας streaming Paramount+ θα μεταδίδει το Champions League στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που θα διαρκέσει από το 2024 έως το 2030. Η Paramount θα καταβάλλει περίπου 250 εκατ. δολάρια ετησίως, από περίπου 100 εκατ. δολάρια ετησίως στο πλαίσιο της προηγούμενης συμφωνίας, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του ζητήματος.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, ή UEFA, επεδίωκε περίπου 2 δισ. δολάρια για διάστημα έξι ετών για τα δικαιώματα στην αγγλική και ισπανική γλώσσα μαζί, αλλά αποφάσισε να αναβάλει την πώληση των ισπανικών δικαιωμάτων επειδή η αγορά streaming για αυτό το κοινό είναι ακόμη στην αρχή της, είπαν οι πηγές.

Η TelevisaUnivision Inc., η οποία κατέχει επί του παρόντος τα ισπανόφωνα δικαιώματα, εγκαινίασε τον Ιούλιο μια νέα υπηρεσία streaming με την ονομασία Vix+. Εν τω μεταξύ, ο ανταγωνιστής  της, η Telemundo, σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν κόμβο περιεχομένου στην Peacock, την υπηρεσία streaming που ανήκει στη μητρική της, Comcast Corp.

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών