Η Coinbase συνεχίζει αρνητικό σερί και καταγράφει ζημίες 1,1 δισ. δολ.

Η Coinbase ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου το απόγευμα της Τρίτης, καταγράφοντας ζημίες 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με έσοδα 803 εκατομμυρίων δολαρίων. Και τα δύο στοιχεία ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών και είναι χαμηλότερα από αυτά που δημοσίευσε η εταιρεία το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα αποτελέσματα ισοδυναμούν επίσης με τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία απώλεια για την Coinbase, η οποία σημείωσε τεράστια κέρδη αφού εισήλθε στο χρηματιστήριο πέρυσι, αλλά δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τη δυναμική κατά τη διάρκεια του τελευταίου «χειμώνα των κρυπτονομισμάτων».

«Συνεχίζουμε να έχουμε μια μακροπρόθεσμη οπτική και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην πορεία για το μέλλον. Το 2ο τρίμηνο ήταν μια δοκιμή ανθεκτικότητας για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων και ένα περίπλοκο τρίμηνο συνολικά. Οι δραματικές κινήσεις της αγοράς άλλαξαν τη συμπεριφορά των χρηστών και τον όγκο συναλλαγών, γεγονός που επηρέασε τα έσοδα από συναλλαγές», ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή της προς τους μετόχους.

Ένα σχετικά φωτεινό σημείο είναι ότι ο αριθμός των χρηστών που πραγματοποιούν συναλλαγές στην Coinbase φαινόταν να παραμένει σχετικά σταθερός στα περίπου 9 εκατομμύρια.

Σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές, ο CFO της Coinbase σημείωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της ζημίας των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας προήλθε ως αποτέλεσμα λογιστικών κανόνων που την αναγκάζουν να καταγράφει απομειώσεις όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων πέφτουν, αλλά δεν καταγράφει κέρδη όταν οι τιμές αυξάνονται. Ως εκ τούτου, η πραγματικές ζημίες ήταν κοντά στα 640 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα της εταιρείας τόσο από τις λιανικές όσο και από τις θεσμικές συναλλαγές μειώθηκαν κατακόρυφα, ενώ οι δραστηριότητες φύλαξης και υπηρεσιών -και οι δύο βασικές προτεραιότητες για την Coinbase- επίσης δυσκολεύτηκαν. Ο μόνος τομέας που σημειώθηκε βελτίωση προήλθε από την άνοδο των εσόδων από τόκους.

Η πτώση κερδών της Coinbase σημειώνεται καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια ύφεση σε όλο τον κλάδο στην αγορά κρυπτονομισμάτων και επίσης να καθησυχάσει τους νευρικούς επενδυτές σχετικά με μια πρόσφατη αναφορά ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ερευνά την εταιρεία για παράνομη διαπραγμάτευση τίτλων. Η Coinbase υπέστη επίσης πλήγμα στη φήμη της τον περασμένο μήνα, όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι είχε συλλάβει έναν πρώην διαχειριστή προϊόντων για συναλλαγές βάσει εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ως απάντηση στην ασθενέστερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη, ο διευθύνων σύμβουλος Brian Armstrong ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι η Coinbase θα απολύσει περισσότερους από 1.100 υπαλλήλους, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 18% του εργατικού δυναμικού της.

Ωστόσο, η εταιρεία είχε μερικά καλά νέα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον επενδυτικό κολοσσό BlackRock – μια εξέλιξη που θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να διατηρούν κρυπτονομίσματα και που οδήγησε την τιμή της μετοχής της Coinbase στα ύψη πάνω από 20 %.

Οι μετοχές της Coinbase σημείωσαν πτώση περίπου 10% από το απόγευμα της Τρίτης, περίπου στα 87 δολάρια. Σε συναλλαγές μετά το κλείσιμο, υποχώρησαν πιο κοντά στα 83 δολάρια.

ΠΗΓΗ: fortune.com

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα