Deutsche Bank: Προειδοποιεί για φούσκα στις αγορές εκπομπών άνθρακα

Για το ενδεχόμενο δημιουργία φούσκας στις αγορές δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα προειδοποίησε η Deutsche Bank, ενώ η Bank of Singapore επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην εταιρική διακυβέρνηση, στο συνέδριο Bloomberg Asia Wealth Summit.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg, ερωτηθείσα για ενδεχόμενες φούσκες στον χώρο του ESG, η διευθύντρια ESG Ασίας-Ειρηνικού της Deutsche Bank, Kalpana Seethepalli, είπε ότι ξεχωρίζουν οι αγορές εκπομπών άνθρακα, αν και επισήμανε ότι ο κίνδυνος δημιουργίας φούσκας είναι μειωμένος γενικότερα καθώς συμμορφώνονται με τους κανόνες όλο και περισσότερες εταιρείες.

"Η επόμενη φούσκα ESG μπορεί να προέλθει από τις αγορές εκπομπών άνθρακα, οι οποίες είναι πολύ, πολύ σημαντικές", είπε μιλώντας σήμερα στο συνέδριο η κ. Seethepalli.

Η ίδια πρόσθεσε ότι "έχετε να ακούσετε πολλά για αυτό στην κούρσα για επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα".

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Bank of Singapore, Jean Chia, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει υποτιμηθούν οι ανησυχίες για την εταιρική διακυβέρνηση στις εταιρείες.

"Ως Ασιάτες επενδυτές, πρέπει να δώσουμε πραγματικά προσοχή σε αυτόν τον κίνδυνο, γιατί έχουμε δει για παράδειγμα πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την απόδοσή μας", δήλωσε η Chia.

Η CEO της BOS βλέπει πάντως ευκαιρίες για τεχνολογίες απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα στον χώρο του ESG, ακόμα και αν μερικά από τα πολλά υποσχόμενα στοιχήματα αφορούν ιδιωτικές εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια.

"Μερικές από αυτές τις ευκαιρίες μπορεί να είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν. Αλλά το ζήτημα είναι ότι ο επείγων χαρακτήρας του θέματος υπερτερεί", είπε.

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν