Powered by

Santander: Ετοιμάζει πρόταση για την Citibanamex

Η ισπανική Santander έχει προσλάβει την Credit Suisse και τη Goldman Sachs να εξετάσουν πιθανώς μια προσφορά για τη Citibanamex, την τράπεζα λιανικής της Citigroup στο Μεξικό, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

Νωρίτερα το 2022, η Santander είχε υποβάλει μια μη δεσμευτική πρόταση για τη Citibanamex, όπως δήλωσε άλλη μια πηγή με άμεση γνώση της διαδικασίας, προσθέτοντας ότι οι δεσμευτικές προσφορές αναμενόταν αργότερα φέτος.

Η ισπανική εφημερίδα Expansion, η οποία πρώτη ανακοίνωσε την είδηση την Τρίτη, τόνισε πως η διαδικασία πώλησης θα μπορούσε να καθοριστεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος Λατινικής Αμερικής της Citigroup, Ernesto Torres, δήλωσε πως η τράπεζα δεν ανέμενε να έλθει σε συμφωνία για την πώληση του μεξικανικού βραχίονα καταναλωτικής τραπεζικής Citibanamex, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

 

Δειτε Επισης

Θορυβημένη η ΕΚΤ από την ταχεία άνοδο του ευρώ-Φόβοι για ενίσχυση του πληθωρισμού
Ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το κλίμα-Τα διακυβεύματα και οι εξαιρέσεις
Μεγάλο τραπεζικό deal στη Βρετανία-Στη Santander μονάδα της Sabadell για £2,7 δις
Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο