EY: Στο τραπέζι η δημιουργία spinoff ελεγκτικού τμήματος

Η EY διερευνά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει παγκόσμια αναδιάρθρωση, κάτι που θα μπορούσε να την οδηγήσει σε spin off του τμήματος ελέγχου από τις συμβουλευτικές της δραστηριότητες, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Αρμόδια πηγή επιβεβαίωσε σε διεθνή μέσα ότι βρίσκονται σε «πρώιμα στάδια» συζητήσεις για το διαχωρισμό της ελεγκτικής δραστηριότητας από το τμήμα συμβούλων με σκοπό το υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

«Αξιολογούμε τακτικά τις στρατηγικές επιλογές που ενδέχεται να ενισχύσουν περαιτέρω τις επιχειρήσεις της EY μακροπρόθεσμα», ανέφερε. «Είμαστε στα πρώτα στάδια αυτής της αξιολόγησης και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις».

Μια τέτοια κίνηση, που είδε το φως της δημοσιότητας από τους Financial Times και τον Michael West Media, θα αντιπροσώπευε μια πολύ μεγαλύτερη αλλαγή από τον «επιχειρησιακό διαχωρισμό» των ελεγκτικών και συμβουλευτικών λειτουργιών που συμφώνησαν οι Big Four στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ελεγκτές της Βρετανίας βρίσκονται υπό έντονο έλεγχο μετά την κατάρρευση της BHS, της αλυσίδας πολυκαταστημάτων, και της Carillion, του κατασκευαστικού ομίλου.

Εάν η EY προχωρήσει και εγκαταλείψει το τμήμα ελέγχου της, θα ήταν πολύ μεγάλη  ανατροπή.

Η EY έχει τις ρίζες της πίσω στον 19ο αιώνα. Απασχολεί περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε 150 χώρες και παρέχει συμβουλευτικές, ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Πέρυσι η παγκόσμια επιχείρηση απέφερε έσοδα 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οποιαδήποτε αναθεώρηση θα απαιτούσε την υποστήριξη των περίπου 12.000 παγκόσμιων εταίρων της EY. Οι ελεγκτές ενδέχεται να απορρίψουν μια τέτοια αλλαγή, δεδομένου του πιθανού πλήγματος στα κέρδη τους στην απουσία της επικερδούς δραστηριότητας παροχής συμβουλών.

Εάν προκύψει κάτι τέτοιο, αναμένεται ότι η μία από τις δύο νέες οντότητες να διατηρήσει την επωνυμία EY, ενώ η άλλη θα μετονομαστεί.

Πηγή κοντά στις συζητήσεις είπε ότι η EY ελπίζει να καταλήξει σε μια αρχική απόφαση για το αν θα προχωρήσει, εντός ενός ή δύο μηνών. Πιθανότατα θα χρειαστούν πολλοί ακόμη μήνες για να φτάσουν τα πράγματα στο στάδιο της ψηφοφορίας των εταίρων.

Οι άλλες Big Four εταιρείες δεν έχουν πει ακόμη εάν θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Ωστόσο, εάν η EY συνεχίσει σε αλλαγές, πιθανότατα θα πρέπει να το εξετάσουν.

Δειτε Επισης

Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο