Powered by

Η Starbucks φεύγει από τη Ρωσία μετά από 15 χρόνια

Η  εταιρεία Starbucks Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια, καθώς η αλυσίδα των καφέ ενώνεται με την McDonald's Corp, σηματοδοτώντας το τέλος της παρουσίας ορισμένων από τις κορυφαίες δυτικές μάρκες στη χώρα.

Η McDonald's είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι πουλάει τα εστιατόριά της στη Ρωσία στον Αλεξάντερ Γκόρο , που είναι κάτοχος της άδειας λειτουργίας της αλυσίδας στην Ρωσία, για να επαναπροσδιοριστεί με νέο όνομα της, αλλά θα διατηρήσει τα εμπορικά της σήματα.

Η Starbucks που έχει έδρα το Σιάτλ διαθέτει 130 καταστήματα στη Ρωσία, τα οποία ανήκουν εξ ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη της Alshaya Group Γκόροφ και λειτουργούν υπό την διεύθυνση της εν λόγω εταιρείας, με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους στη χώρα.

Η Starbucks δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της αποχώρησης. Η McDonald's είχε δηλώσει ότι θα επιβαρυνθεί κυρίως με μη ταμειακές δαπάνες ύψους έως και 1,4 δισεκ. δολαρίων.

Στις αρχές Μαρτίου, η Starbucks έκλεισε τα καταστήματά της και ανέστειλε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής των προϊόντων της στη χώρα μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Starbucks, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Ρωσία το 2007, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους εργαζομένους της εκεί, καταβάλλοντας τους μισθούς τους για διάστημα έξι μηνών.

Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Sota Vision μετέδωσε νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενο πηγή, ότι η Starbucks κλείνει τη ρωσική νομική οντότητά της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση