Έτοιμη για αντεπίθεση με πακέτο αντικυρώσεων η Μόσχα

Η Μόσχα έχει ετοιμάσει πακέτο κυρώσεων αντιποίνων και γνωρίζει τις αδυναμίες της Δύσης, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Η Ματβιένκο είναι μέλος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και ανήκε στο ακροατήριο του Βλαντίμιρ Πούτιν την Δευτέρα, όταν αυτός ζήτησε από τους συγκεντρωμένους Ρώσους αξιωματούχους «να πουν την γνώμη τους» σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο «λαϊκών δημοκρατιών» της ανατολικής Ουκρανίας, προοίμιο της μαζικής ρωσικής εισβολής στην χώρα.

Σημειώνεται πως η Ρωσία απαγόρευσε στα αεροπλάνα των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της ή να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της, ανακοίνωσε νωρίτερα η ρωσική κρατική ρυθμιστική αρχή πολιτικής αεροπορίας, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε το Λονδίνο στην ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός εναέριος χώρος κλείνει για όλα τα αεροπλάνα «που ανήκουν, μισθώνονται ή τα εκμεταλλεύονται πρόσωπα που συνδέονται με τη Βρετανία» και γι' αυτά που έχουν καταχωρισθεί εκεί, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική ρυθμιστική αρχή Rosaviatsia.

Η απαγόρευση αφορά επίσης τις πτήσεις που διέρχονται από τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Η επιβολή περιορισμών από τη Ρωσία στις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες γίνεται σε αντίποινα για την απόφαση της Βρετανίας να απαγορεύσει τις πτήσεις της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot στα βρετανικά αεροδρόμια, δήλωσε μετά την ρωσική ανακοίνωση ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

«Πιστεύω ότι αυτά είναι τα αντίποινά τους επειδή εμείς χθες απαγορεύσαμε στην Aeroflot να προσγειώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του. Αυτή είναι η απάντησή τους», δήλωσε ο Ουάλας στην εκπομπή του ITV Good Morning Britain.

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι