anner-cyta-vodafone

Αυτός είναι ο κρυφός «παράδεισος» των εκατομμυριούχων του bitcoin

InBusinessNews  18/01/2022 19:17
Αυτός είναι ο κρυφός «παράδεισος» των εκατομμυριούχων του bitcoin

Αυτός είναι ο κρυφός «παράδεισος» των εκατομμυριούχων του bitcoin

InBusinessNews  18/01/2022 19:17

Τον Μάρτιο του 2021, ο γνωστός επιχειρηματίας και επενδυτής Bitcoin, Ντέιβιντ Τζόνστον, πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Πουέρτο Ρίκο, μαζί με τους γονείς του, τη σύζυγό και τις τρεις κόρες του.

Ο 36χρονος, ο οποίος ήδη από το 2012, ασχολείται ενεργά με τον κόσμο της κρυπτογράφησης, μιλώντας στο CNBC, αποκαλύπτει πως η απόφαση να μετεγκατασταθεί από το Όστιν στο Πουέρτο Ρίκο ήταν πράγματι, κάπως αυθόρμητη.

Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο, στο σημείο αυτό, πως πέραν του γεγονότος ότι το Πουέρτο Ρίκο προσφέρει ένα τροπικό σκηνικό όλο το χρόνο με μαγευτικές και κρυστάλλινες παραλίες, η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει επίσης, εξαιρετικά φιλικές πολιτικές κρυπτογράφησης. Συγκεκριμένα, παρέχει τεράστιες φορολογικές ελαφρύνσεις σε όσους περνούν τουλάχιστον 183 ημέρες στο νησί κάθε χρόνο. Οι κάτοικοι μπορούν να διατηρήσουν τα αμερικανικά διαβατήριά τους ενώ ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να πληρώσουν φόρους επί των υπεραξιών.

«Όλοι μου οι φίλοι έχουν πλέον, εγκατασταθεί στο Πουέρτο Ρίκο. Κανείς από την παρέα μου δεν μένει στη Νέα Υόρκη», είπε, τονίζοντας το γεγονός πως πολλοί από τους φίλους του πήραν και εκείνη την απόφαση να αλλάξουν τόπο κατοικίας. Βλέποντας ακόμη και συναδέλφους του να αποφασίζουν να μετακομίσουν στη συγκεκριμένη περιοχή, θέλησε να δει και εκείνος από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Τζόνστον λέει ότι το Πουέρτο Ρίκο τού θυμίζει πολύ το Όστιν πριν από την εγκατάσταση μεγάλων εταιρειών εκεί, όπως η Tesla, η Samsung και η Apple. Πλέον, η πρωτεύουσα του Τέξας είναι ένας από τους πιο hot τεχνολογικούς  κόμβους της χώρας. Αλλά όπως το Πουέρτο Ρίκο σήμερα, το Όστιν χαρακτηρίζεται για τις τεράστιες προοπτικές του.

Τα προνόμια του Πουέρτο Ρίκο

Το Πουέρτο Ρίκο έγινε γρήγορα ο νέος «παράδεισος» στον οποίο αποσύρονται οι εκατομμυριούχοι του bitcoin.

Οι – σχεδόν πολύ καλοί για να είναι αληθινοί – φορολογικοί κανόνες του Πουέρτο Ρίκο είχαν σχεδιαστεί πριν από μια δεκαετία προκειμένου να προσελκύσουν πολίτες και εταιρείες σε μια εποχή που το νησί υπέφερε. Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή έχει υποστεί πολλά, σεισμούς, τυφώνες, χρεοκοπία και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει και την παγκόσμια πανδημία. Προς μεγάλη ανακούφιση της κυβέρνησης, οι επενδυτές συνεχίζουν να ποντάρουν στο Πουέρτο Ρίκο.

Ένας ακόμη επενδυτής κρυπτονομισμάτων, Τζορτζ Μπρουκ, σκεφτόταν και εκείνος, να κάνει αυτή την αλλαγή ήδη, από το 2018, αλλά τελικά μετακόμισε στο Πουέρτο Ρίκο μόλις πέρυσι. «Με την πορεία του bitcoin το 2021 και την απόδοση της εταιρείας μου, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω μια αλλαγή, έτσι το Πουέρτο Ρίκο υπήρξε μια πραγματικά καλή επιλογή», ​​είπε ο Μπρουκ.

Η διαδικασία ήταν σχετικά απλή. «Εννοώ, είναι η Αμερική», είπε. «Δεν χρειάζεται βίζα. Δεν χρειάζεται να κάνετε αίτηση για διαμονή. Δεν χρειάζεται διαβατήριο. Μπορείτε απλώς να πάρετε μια πτήση εσωτερικού και να εμφανιστείτε στο Σαν Χουάν, να πάρετε ένα δίπλωμα οδήγησης, να αγοράσετε ένα σπίτι και να ανοίξετε ένα γραφείο στο κέντρο της πόλης» εξηγεί.

Έξω από τα προάστια, πολλοί συγκεντρώνονται για τις Crypto Mondays, μια εβδομαδιαία συνάντηση που πραγματοποιείται σε ωραία ξενοδοχεία και εστιατόρια στην πρωτεύουσα, καθώς και το Crypto Curious, που προσελκύει νέους ανθρώπους στον χώρο και καλύπτει θέματα όπως NFT, DeFi και πολλά ακόμη. Εκατοντάδες ντόπιοι έχουν αρχίσει να συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, οι οποίες τώρα προσφέρονται και στα ισπανικά.

Αντιδράσεις

Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι είναι όλοι ευχαριστημένοι με τις νέες εξελίξεις στο νησί.

Αρκετοί ντόπιοι δεν ενθουσιάζονται με το γεγονός ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την απαλλαγή από τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, η οποία έχει σχεδιαστεί για μη Πορτορικανούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τοπικό επιτόκιο στο Πουέρτο Ρίκο είναι 15% για μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου και η διαφορά έχει τείνει τις σχέσεις μεταξύ ορισμένων ντόπιων και νέων κατοίκων.

Δημιουργείται επίσης, μια εύλογη απορία αναφορικά με το κατά πόσον οι φορολογικές ελαφρύνσεις επιτυγχάνουν αυτό που η κυβέρνηση είχε σκοπό να κάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδυτών και χρημάτων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Ο οικονομολόγος και βραβευμένος με Νόμπελ Τζόζεφ Στίγκλιτς παραδέχτηκε τον Δεκέμβριο ότι ήταν δύσπιστος για τα οικονομικά οφέλη του φορολογικού καθεστώτος.

Η προσέλκυση μεγάλου αριθμού επενδυτών στο Πουέρτο Ρίκο οι οποίοι ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα συνέβαλε επίσης στην αύξηση των τιμών των ακινήτων. «Η έλλειψη αποθέματος και η υψηλή ζήτηση οδήγησαν σε τιμές που δεν έχουμε ξαναδεί στο Πουέρτο Ρίκο», δήλωσε ο Φρανσίσκο Ντίαζ Φουρνιέρ της Luxury Collection Real Estate.

«Παρακολουθώ τις αγορές εδώ και αρκετά χρόνια και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί… Υπάρχουν ακίνητα στην παραλία Dorado που έχουν πουληθεί για περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια», υποστηρίζει ο οποίος δηλώνει ότι υπάρχουν και άλλα ακίνητα που αναφέρονται στο αγορά αυτή τη στιγμή για 27 εκατομμύρια, 30 εκατομμύρια ακόμη και 34 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Newmoney

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας