Νορβηγία: Υποχρεωτική η τηλεργασία

Η Νορβηγία θα εντείνει τους περιορισμούς και θα επιταχύνει τον εμβολιασμό σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το αναμενόμενο κύμα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Πρωθυπουργός Γιόνας Στέρε.

Παρουσιάζοντας το τέταρτο πακέτο μέτρων μέσα σε δύο εβδομάδες, η Kυβέρνηση έκανε γνωστό ότι θα απαγορευτεί η πώληση αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια, θα κλείσουν, για τους περισσότερους πελάτες τους, τα γυμναστήρια και οι πισίνες ενώ θα εφαρμοστούν και πιο αυστηροί κανόνες στα σχολεία. "Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η νέα παραλλαγή αλλάζει τους κανόνες. Για αυτό χρειάζεται να δράσουμε γρήγορα και ξανά" είπε ο Στέρε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. "Για πολλούς, αυτό θα μοιάζει σαν lockdown, όχι τόσο για την κοινωνία όσο για τη ζωή και τον βιοπορισμό τους", πρόσθεσε.

Για να επιταχυνθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού με τις ενισχυτικές δόσεις, η Κυβέρνηση είπε ότι θα βοηθήσουν στην εκστρατεία οι ένοπλες δυνάμεις και τα φαρμακεία. Το διάστημα από τη δεύτερη μέχρι την τρίτη δόση θα μειωθεί στους 4,5 μήνες για όλα τα άτομα άνω των 45 ετών και το υγειονομικό προσωπικό.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η αναμνηστική δόση αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού. Η τηλεργασία θα καταστεί υποχρεωτική -εφόσον είναι εφικτό- και η χρήση μάσκας θα επεκταθεί. Οι αρχές πρότειναν επίσης να ματαιωθούν ορισμένοι αθλητικοί αγώνες. Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες. Η Νορβηγία καταγράφει ρεκόρ μολύνσεων και νοσηλειών, εν μέρει λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον που αναμένεται ότι θα γίνει η επικρατούσα στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

"Η απραξία τώρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία, όχι μόνο για τις υγειονομικές υπηρεσίες και τους δήμους", προειδοποίησε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI). Εάν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, από τις αρχές Ιανουαρίου στη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων μπορεί να καταγράφονται καθημερινά 90.000-300.000 νέα κρούσματα της COVID-19.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 958 κρούσματα της Όμικρον σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 472 στο Όσλο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ