Ρεκόρ κερδών για τους κολοσσούς μόδας Inditex και H&M

Ρεκόρ υψηλών κερδών σημείωσαν οι δύο μεγαλύτεροι λιανοπωλητές μόδας στον κόσμο, σύμφωνα με τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Πρόκειται για τη σουηδική Hennes & Mauritz (H&M) και την Inditex, μητρική εταιρεία της Zara.

Inditex: Έσοδα ύψους 6,99 δις
Η Inditex κατάφερε να ανακάμψει από την πανδημία. Σημαντική συμβολή στην ανάκαμψη της εταιρείας, είχαν τα διαδικτυακά της καταστήματα. Κατά το τρίμηνο της θερινής περιόδου (Μάης – Ιούλιος), η Inditex κατέγραψε έσοδα ύψους € 6,99 δις (8,27 δισεκατομμύρια δολάρια) ξεπερνώντας έτσι τα υψηλά της έσοδα που είχε πριν την πανδημία.

H&M: 9% αύξηση στις ετήσιες πωλήσεις
Όσον αφορά τις πωλήσεις του Ομίλου H&M, ο οποίος διαθέτει στη γκάμα του μια σειρά από επώνυμα brands, αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, οι ετήσιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% (6,46 δισεκατομμύρια δολάρια). Συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο του 2019, οι καθαρές πωλήσεις στον σουηδικό όμιλο μειώθηκαν κατά 11%.

Οι αναλυτές προβλέπουν συνεχή ανάκαμψη για την H&M καθώς οι περιορισμοί μειώνονται περαιτέρω. «Σε πολλές αγορές όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί, η H&M βιώνει μια θετική εξέλιξη πωλήσεων σε σχέση με το 2019», ανέφεραν οι αναλυτές της Berenberg σε πρόσφατο σημείωμά τους

Επενδύσεις εν καιρώ πανδημίας
Ενώ και τα δύο καταστήματα επηρεάστηκαν κατά την έναρξη της πανδημίας, η Zara έκλεισε το 95% των καταστημάτων της και η περίφημη αλυσίδα εφοδιασμού της σημείωσε  €287 εκατ. σε αποθέματα τον Μάρτιο του 2020. Από την άλλη,  η Inditex επένδυσε  € 2,7 δις σε τεχνολογία, διαδικτυακές αγορές και αγορές, κάτι που φαίνεται ότι αποδίδει, αφού κατάφερε να αυξήσει τις διαδικτυακές πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 36% από την ίδια περίοδο το 2020 και 137% σε σύγκριση με το 2019.

ΠΗΓΗ: fortune.com

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη