Ελάχιστες οι πιθανότητες μόλυνσης από κορωνοϊό εν πτήσει

Σύμφωνα με νέα έρευνα, στην οποία συμπεριλήφθηκαν δεδομένα από σχεδόν 10.000 αεροπορικούς επιβάτες για την μετάλλαξη Δ,  μεταξύ των αεροδρομίων της Νέας Υόρκης, Ατλάντας, και Fiumicino (Ιταλία) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας μοριακός έλεγχος που έγινε 72 ώρες πριν την αναχώρηση, μπορεί να μειώσει σημαντικά το ποσοστό των ατόμων που θα μολυνθούν από κορωνοϊό.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Γεωργίας και την Κλινική Mayo (ΗΠΑ) σε συνεργασία με τη Delta airlines, αναφέρει ότι τα ποσοστά μόλυνσης στις δοκιμασμένες πτήσεις Covid-19 ήταν 0,5 %, (πέντε στους 10.000 επιβάτες) έναντι 1,1 % (ένας στους 100 ανθρώπους) στην κοινότητα.

Ο Δρ Henry Ting, επικεφαλής υγείας της Delta airlines, δήλωσε: «Όταν συνδυάζετε το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό μόλυνσης κορωνοϊού σε μια πτήση με τα επίπεδα προστασίας στο αεροπλάνο, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής μάσκας και σωστού εξαερισμού, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι λιγότερος από ένα στο ένα εκατομμύριο».

«Αυτοί οι αριθμοί θα βελτιωθούν περαιτέρω καθώς αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού και μειώνονται τα νέα κρούσματα παγκοσμίως» πρόσθεσε.

Κατά τον δρ Ting, για κάποιο χρονικό διάστημα θα ζούμε με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού κάτι που είναι δεδομένο και όχι πλέον ένα μοντέλο προσομοίωσης.

Οι κυβερνήσεις ανά το παγκόσμιο, όπως ανέφερε ο δρ Ting, θα μπορούσαν αντί για lockdowns να εκμεταλλευτούν τα εμβόλια και να επιβάλουν στους πολίτες, ούτως ώστε να ανοίξουν ξανά τα σύνορα για τα διεθνή ταξίδια.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Gatwick ζήτησε να καταργηθούν εντελώς τα tests των εμβολιασμένων ταξιδιωτών που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαρακτηρίζοντας τα ως «αχρείαστα».

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού