Google: Πρόστιμο €121.700 από τη Ρωσία για απαγορευμένο περιεχόμενο

Πρόστιμο στη Google ύψους 10,5 εκατ. ρουβλίων (121.700 ευρώ) για παραβίαση των κανονισμών που ισχύουν στη Ρωσία και αφορούν στην απομάκρυνση απαγορευμένου περιεχομένου, επέβαλε σήμερα (17.08.2021) δικαστήριο της Μόσχας.

Η Ρωσία βρίσκεται εδώ και καιρό εν μέσω μιας ευρύτερης αντιπαράθεσης με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, επιβάλλοντας συχνά πρόστιμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρμόδιες αρχές της χώρας ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες δεν απομακρύνουν απαγορευμένο περιεχόμενο, ενώ παράλληλα υποχρεώνουν τους τεχνολογικούς κολοσσούς να ανοίξουν γραφεία στη Ρωσία.

Το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας έχει επιβάλει στην Google τρία διοικητικά πρόστιμα 4 εκατ. ρουβλίων, 1,5 εκατ. ρουβλίων και 5 εκατ. ρουβλίων αντίστοιχα.

Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε την επιβολή των πρώτων δύο προστίμων, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλια, ενώ το γραφείο Τύπου του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις επιβολής προστίμων, οι οποίες επρόκειτο να εξεταστούν επίσης σήμερα.

Πέρυσι η Ρωσία είχε επιβάλει στη Google μια σειρά μικρών προστίμων, επειδή η εταιρεία δεν απομάκρυνε περιεχόμενο που η Μόσχα θεωρεί απαγορευμένο και επειδή δεν έχει τα δεδομένα των χρηστών της στη χώρα.

Δικαστήριο της Μόσχας με απόφασή του υποχρεώνει τη Google να ξεμπλοκάρει το κανάλι που διαθέτει στο YouTube το τηλεοπτικό δίκτυο Tsargrad TV, ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό κανάλι που ανήκει στον επιχειρηματία Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, στον οποίο έχουν επιβληθεί οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η ακρόαση για την έφεση που έχει υποβληθεί έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου. Το κανάλι Tsargrad TV ανακοίνωσε χθες ότι εγκατέλειψε τις συνομιλίες με την εταιρεία, στην οποία ανήκει το YouTube και κατηγόρησε την αμερικανική εταιρεία ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: NewMoney.gr

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού