Μπέζος vs Μασκ: Νέο επεισόδιο στη «μάχη» του διαστήματος

Ένα νέο επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στη «διαμάχη του διαστήματος» ανάμεσα στους δύο δισεκατομμυριούχους Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Bloomberg, η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος αμφισβητεί μια σύμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης με την SpaceX του Έλον Μασκ, το οποίο αφορά την ανάπτυξη τεχνολογίας για την προσσελήνωση.

Σε μηνυτήρια αναφορά, η οποία υποβλήθηκε την Παρασκευή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον, η Blue Origin θέτει σειρά ερωτηματικών για τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, την οποία ακολούθησε η NASA.

Η Blue Origin υποστηρίζει ότι η διαδικασία αξιολόγησης ήταν «αθέμιτη και ακατάλληλη»

Η καταγγελία υποβλήθηκε ως απόρρητη αλλά συνοδευτικά έγγραφα που περιείχαν αξιώσεις για ασφαλιστικά μέτρα αποτέλεσαν ενδείξεις για το περιεχόμενό της.

Τον Απρίλιο η Blue Origin και η SpaceX ανταγωνίστηκαν για ένα συμβόλαιο με τη NASA σχετικά με μια ανθρώπινη αποστολή στη Σελήνη που αναμένεται να λάβει χώρα το 2024. Η απόφαση της NASA να συνεργαστεί τελικά με την SpaceX εξόργισε τον Μπέζος, ο οποίος επέλεξε την νομική οδό για την αμφισβήτηση της απόφασης.

Πριν λίγες εβδομάδες, εξάλλου, Ρίτσαρντ Μπράνσον και Τζεφ Μπέζος έδωσαν «μάχη» για το ποιος θα γίνει ο πρώτος «κοινός θνητός» (μη αστροναύτης), ο οποίος θα ταξιδέψει στο διάστημα.

«Η Blue Origin κατέθεσε μήνυση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα στις διαδικασίες της NASA», ανέφερε η εταιρεία . «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ζητήματα που εντοπίζονται σε αυτήν την προμήθεια και τα αποτελέσματά της πρέπει να αντιμετωπιστούν για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού».

Πηγή: NewMoney

Δειτε Επισης

Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο