Ισπανία: Παράταση της στήριξης των πιο ευάλωτων

Μορατόριουμ στις εξώσεις ή στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος: η ισπανική κυβέρνηση παρέτεινε σήμερα έως τα τέλη Οκτωβρίου ένα πακέτο μέτρων που στοχεύει να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Αρχικά, η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ είχε υιοθετήσει αυτά τα μέτρα τον Μάρτιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Αυτά τα μέτρα, η ισχύς των οποίων επρόκειτο να λήξει στις 9 Αυγούστου, θα παραταθούν έως τις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ιζαμπέλ Ροντρίγκεθ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα μολύνσεων.

Με τον τίτλο «κοινωνική ασπίδα», το σύνολο των μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσωρινή αναστολή στις εξώσεις οικογενειών, που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να πληρώσουν το ενοίκιό τους εξαιτίας της πανδημίας, και μια απαγόρευση των διακοπών ηλεκτρικών ρεύματος, νερού ή αερίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

«Ας ελπίσουμε ότι (στα τέλη Οκτωβρίου) οι υγειονομικοί δείκτες θα μας πουν ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς αυτήν την ασπίδα», συμπλήρωσε η Ροντρίγκεθ.

Η Ισπανία, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, είδε το ΑΕΠ της να καταγράφει πτώση 10,8% τον περασμένο χρόνο, ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών. Η οικονομία ανέκαμψε έκτοτε και αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 6,5% φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα