Ξεπέρασε τα $39.500 τo bitcoin λαμβάνοντας ώθηση από την Amazon

Ράλι καταγράφει το Βitcoin το οποίο πλησίασε τα $40.000 δολάρια, όπως αναφέρει το Bloomberg, μετά τις πληροφορίες για πιθανή συμμετοχή της Amazon στα κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε κατά 15% στα $39.681 ενώ λίγο αργότερά η άνοδός του περιορίστηκε στα $38.600. 

Την περασμένη εβδομάδα η Amazon δημοσίευσε μια θέση εργασίας για προϊστάμενο για τα ψηφιακά νομίσματα προκαλώντας έτσι εικασίες πως η Amazon ενδέχεται να δεχτεί τα κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές της. Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί και στην πρόσφατη υποστήριξη που δέχτηκε το bitcoin και από άλλους επιχειρηματίες. Ο διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, ο διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ και η Cathie Wood της ARK Invest μίλησαν για το bitcoin κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου bitcoin με τον τίτλο "The B-word”. 

O Έλον Μασκ δήλωσε ότι η Tesla πιθανότατα να αρχίσει να δέχεται ξανά bitcoin για αγορές οχημάτων με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της εξόρυξης για γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο η Τesla ανέστειλε τις αγορές οχημάτων εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη bitcoin. 

To ράλι του Bitcoin έδωσε ώθηση και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα με το Ether να ενισχύεται κατά 5,9% πάνω από τα $2.299,55. Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το CNBC, πρόσθεσε πάνω από $114 δισ. μέσα σε 24 ώρες σύμφωνα με δεδομένα από το Coinmarketcap.com. 

Υπενθυμίζεται πως παρά την τωρινή αύξηση το bitcoin παραμένει περίπου χαμηλότερα κατά $27.000 από το υψηλό του στα μέσα Απριλίου, σχεδόν $65.000.

Πηγή: Capital.gr

Δειτε Επισης

Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους
Bitcoin: Η νέα εποχή μετά το halving-Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Για νέο «μαύρο κύκνο» στις αγορές ανησυχούν οι αναλυτές-Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για τις οικονομίες
Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη