Powered by

Παίρνει εκ νέου στροφές η βρετανική οικονομία-Σημάδια ανάκαμψης

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε τον Απρίλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από το περσινό καλοκαίρι, κάτι που αποδίδεται στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και την πλήρη επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε στο 2,3% κατά τον τέταρτο μήνα του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής.

Το ποσοστό αυτό υπερκαλύπτει τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,5% το πρώτο τρίμηνο του 2021, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν υπό το τρίτο lockdown λόγω κορωνοϊού.

Πλέον το ΑΕΠ της χώρας είναι 3,7% μικρότερο σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή τον τελευταίο μήνα πριν από την προέλαση του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για επίδοση ελαφρώς καλύτερη από τις προβλέψεις.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισε τα νέα στοιχεία ως «ενθαρρυντικό σημάδι ότι η οικονομία μας αρχίζει να ανακάμπτει».

Δειτε Επισης

Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης