Πεκίνο: Η πρωτεύουσα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο

Ο κόσμος καλωσορίζει και επισήμως πλέον την πρωτεύουσα με τους πιο πλούσιους κατοίκους. Για πρώτη φορά, το Πεκίνο καταφέρνει να στεφθεί η πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων αφού πλέον φιλοξενεί 100 «υπερπλούσιους» πολίτες – περισσότερους δηλαδή από ότι η μέχρι τώρα βασίλισσα, Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ετήσια λίστα που δημοσίευσε το Forbes για το έτος 2021.

Η κινεζική πρωτεύουσα κατάφερε να προσελκύσει 33 νέους δισεκατομμυριούχους το 2020, ξεπερνώντας έτσι – αν και για πολύ λίγο – τους 99 δισεκατομμυριούχους της Νέας Υόρκης. Το Big Apple κατάφερε να γίνει το νέο σπίτι για μόλις επτά ακόμη δισεκατομμυριούχους στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε πως όσον αφορά στο συνολικό πληθυσμό, το Πεκίνο διαθέτει 21 εκατομμύρια κατοίκους ενώ η Νέα Υόρκη είναι περίπου το 40% του μεγέθους του, με πληθυσμό μόλις 8,4 εκατομμύρια.

Ο πλουσιότερος κάτοικος στο Πεκίνο δεν είναι άλλος από τον Τζανγκ Γιμίνγκ, ιδρυτή της μητρικής εταιρείας του TikTok, ByteDance, με αξία που ανέρχεται στα 35,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πρώην δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ο πλουσιότερος κάτοικος, με καθαρή αξία που αγγίζει περίπου τα 59 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για πολλά χρόνια, η Αμερική παρέμενε το σπίτι για τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, αλλά όπως όλα δείχνουν η Κίνα την έχει ήδη φτάσει. Συγκεκριμένα, Κίνα και Χονγκ Κονγκ γέννησαν 210 νέους δισεκατομμυριούχους μόλις τον περασμένο ένα χρόνο, αυτός είναι μάλιστα και ο μεγαλύτερος αριθμός σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο έθνος, σύμφωνα με το BusinessInsider. 

Οι περιουσίες στην εποχή του κορωνοϊού

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρατηρήθηκε πως οι πλούσιοι κατάφεραν να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν σε όλον τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 660 άτομα έγιναν για πρώτη φορά δισεκατομμυριούχοι με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 2.755 και με αξία 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η πανδημία της Covid-19, όμως, κατέδειξε το χάσμα μεταξύ των «υπερπλουσίων» του κόσμου και των «κοινών θνητών». Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ΗΠΑ, όπου οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 44% κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Την ίδια χρονική περίοδο, 80 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους και σχεδόν 8 εκατομμύρια ζουν πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν