Πού πάνε οι fintech που φεύγουν από το Λονδίνο

Το Δουβλίνο αναδεικνύεται ως ο προορισμός που επιλέγουν τα χρηματοoοικονομικά ιδρύματα για την μεταφορά τους από το Λονδίνο μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε, σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας EY.

Τριάντα εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σκέφτονται να μετακινήσουν ορισμένες δραστηριότητες τους από το Ηνωμένο Βασίλειο στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας -και κάποιες μάλιστα το έχουν ήδη κάνει-, σύμφωνα με την έρευνα.

Το Λουξεμβούργο είναι δεύτερο στη λίστα, έχοντας προσελκύσει συνολικά 29 εταιρείες και με τη Φρανκφούρτη να ακολουθεί έχοντας προσελκύσει 23. Είκοσι επιχειρήσεις μεταφέρουν τις επιχειρήσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με την έρευνα της EY για τις δημόσιες εγγραφές 222 εταιρειών έως τον Φεβρουάριο.

Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι περίπου 7.600 θέσεις εργασίας θα μετακινηθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ευρωπαϊκές χώρες, αριθμός αυξημένος αυξημένες περίπου κατά 100 από την τελευταία έρευνα της EY, που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο. Επιπλέον έχουν μεταφερθεί assets ύψους περίπου 1,3 τρισεκατομμυρίων λιρών (1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια), αριθμός αυξημένος κατά 100 δισεκατομμύρια λίρες από την προηγούμενη έρευνα της ΕΥ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του γνωστού think-tank «Bruegel» το Λονδίνο θα μπορούσε τελικά να χάσει 10.000 θέσεις εργασίας από τις τράπεζες και 20.000 θέσεις από την ευρύτερη βιομηχανία των fintech.

Η κυριαρχία του Λονδίνου στον τομέα των ευρωπαϊκών οικονομικών έχει ήδη «διαβρωθεί»και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι φέτος, η βρετανική πρωτεύουσα έχασε το «στέμμα» της από το Άμστερνταμ που πλέον κατέχει την κορυφαία θέση της Ευρώπης όσον αφορά την αγορά και πώληση μετοχών.

«Οι προσπάθειες προσέλκυσης των επιχερήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου από πόλεις σε όλη την Ευρώπη συνεχίζονται», δήλωσε ο συνεργάτης της EY Omar Ali. «Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ενέχει τον κίνδυνο των κατακερματισμένων αγορών, ο οποίος ενδέχεται να βλάψει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ πέρα από τις επιπτώσεις κόστους που θα έχει».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη