Οι κρουαζιέρες ξεπουλάνε προκαταβολικά

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού «κάλπαζε» τον περασμένο Ιούλιο όταν ξεκίνησαν οι κρατήσεις για τις κρουαζιέρες της «Viking Ocean Cruises» για 136 ημέρες εν πλω. Οι κρουαζιέρες αυτές για τα Χριστούγεννα του 2021 έχουν ξεπουλήσει, παρόλο που το τοπίο της πανδημίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε και ενώ ο πλανήτης αντιμετώπιζε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η εταιρεία ενημέρωσε πως ανοίγουν οι κρατήσεις για δεύτερη κρουαζιέρα, την ίδια περίοδο. Σύντομα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και πάλι.

Η εταιρεία δεν είχε επομένως κανένα πρόβλημα να γεμίσει τα δύο σχεδόν πανομοιότυπα  πλοία της, χωρητικότητας 930 επιβατών, το Viking Star και το Viking Neptune, παρόλο που τα σύνορα των δεκάδων χωρών που προγραμματίζεται να επισκεφθούν παραμένουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό κλειστά για διεθνείς επισκέπτες.

Τα μόνα εισιτήρια που έμειναν για την ακρίβεια αδιάθετα είναι εκείνα που προβλέπονται για τις καμπίνες που θα εκτελέσουν χρέη καραντίνας.

Πλέον η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα επιπλέον δρομολόγιο το οποίο θα ξεκινά το 2023. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε  την επόμενη ευκαιρία όσο πιο γρήγορα μπορούμε», σχολίασε στο Bloomberg ο  εκτελεστικός αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Viking Ocean Cruises, Ρίτσαρντ Μάρνελ.

Παρά τις κακοτοπιές που αντιμετώπισε η κρουαζιέρα την προηγούμενη χρονιά, ή πιθανώς, εξαιτίας αυτών - τα πιο περιζήτητα  εισιτήρια σε πολλές γραμμές κρουαζιέρας είναι ακριβά, ενώ πολύμηνα προγράμματα διακοπών προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μετά από ένα ή και πολύ αργότερα.

Αυτές οι κρατήσεις συμβολίζουν μια σπάνια λάμψη ελπίδας για μια βιομηχανία που έχει χάσει πάνω από 30 δισ. δολάρια και συνεχίζει να «στιγματίζεται» από την αβεβαιότητα .

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ θεωρεί επί του παρόντος την κρουαζιέρα ως «πολύ υψηλού επιπέδου»  κίνδυνο για τον Covid-19 και συνιστά στους ταξιδιώτες να την  αποφεύγουν παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες εταιρείες έχουν ακυρώσει τις κρουαζιέρες τους μέχρι τον Ιούνιο. Ακόμη όμως και αυτό το χρονοδιάγραμμα για τα Χριστούγεννα του 2021 φαντάζει αισιόδοξο.

Η Viking Ocean Cruises όμως δεν είναι η μόνη εταιρεία  με μεγαλόπνοα σχέδια. Στις 27 Ιανουαρίου, η Oceania Cruises άνοιξε τις κρατήσεις  στο κοινό για την κρουαζιέρα «Around the World in 180 Days» του 2023, η οποία θα γυρίσει  πέντε ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Ανταρκτικής. Η πολυτελής γραμμή περιλαμβάνει 684 επιβάτες και  ξεπούλησε σε μια μέρα.

Η εταιρεία  Ultraluxury Seabourn, από την άλλη, έχει πουλήσει όλες τις σουίτες της για τα δύο δρομολόγια του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιού της  Seabourn Sojourn, χωρητικότητας 450 επιβατών, με ζευγάρια που πληρώνουν έως και μισό εκατομμύριο δολάρια για κρουαζιέρες πέντε μηνών, που ξεκινούν το 2022 και το 2023. Υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση που η εταιρεία δημιούργησε  πρόσφατα λίστες αναμονής.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε., ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους