Hewlett Packard: Εγκαταλείπει Silicon Valley και μετακομίζει στο Χιούστον

Η Hewlett Packard Enterprise είναι αμερικανική εταιρεία πληροφορικής και η τελευταία τεχνολογική εταιρεία που μετακομίζει από τη Silicon Valley. Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, η εταιρεία, δημοσιοποίησε ότι θα  μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια στο Χιούστον του Τέξας.

«Ο μεγαλύτερος κόμβος των Η.Π.Α., το Χιούστον είναι μια ελκυστική αγορά όπου διατηρεί και προσελκύει πολλά διαφορετικά ταλέντα. Στην συγκεκριμένη περιοχή, η εταιρεία μας κατασκευάζει επί του παρόντος μια υπερσύγχρονη νέα πανεπιστημιούπολη», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ωστόσο, παραμένει ακόμη ασαφές αν και πόσοι εργαζόμενοι αναμένεται να επηρεαστούν από αυτήν την κίνηση, αν και η εταιρεία υποστήριξε πως δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC. Η HPE θα διατηρήσει την πανεπιστημιούπολη του Σαν Χοσέ.

Σε έκθεση της η εταιρεία σχετικά με την πορεία της για το τέταρτο τρίμηνο, ανέφερε ότι τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 7,21 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο ξεπερνά τα 6,88 δισεκατομμύρια δολάρια των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η πανδημία του κορωνοϊού έδωσε σε μια σειρά τεχνολογικών εταιρειών, σημαντικών για το μέλλον της Silicon Valley μια δικαιολογία για να απομακρύνουν τα κεντρικά γραφεία τους από την Καλιφόρνια και να αναζητήσουν καλύτερες βάσεις.

Με την τηλεργασία να αποτελεί την νέα καθημερινότητα για τους περισσότερους εργαζομένους, ελάχιστοι είναι εκείνοι που χρειάζεται να πηγαίνουν σε ένα γραφείο κάθε μέρα. Πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι που αμφισβητούν το υψηλό κόστος ζωής και τους μεγάλους φόρους ορισμένων πολιτειών, όταν το ενδεχόμενο για παράταση της τηλεργασίας είναι ανοιχτό και μετά από τη λήξη της πανδημίας.

Ιδιαίτερα όμως, η κίνηση της HPE είναι σημαντική κυρίως διότι η Hewlett-Packard ήταν μια από τις πρωτότυπες επιτυχίες της Silicon Valley, που ιδρύθηκε από τους συνεργάτες Μπιλ Χιούλετ και Ντέιβ Πάκαρντ σε ένα γκαράζ στο Palo Alto 1939. Το 2015, η εταιρεία αυτή χωρίστηκε σε HPE και κατασκευαστή υλικού HP Inc.

Ωστόσο, η HPE δεν είναι η πρώτη εταιρεία που μεταφέρει τις βάσεις της σε μια άλλη πολιτεία.

Η εταιρεία λογισμικού ανάλυσης δεδομένων Palantir Technologies μετακόμισε την έδρα της από το Ντένβερ του Κολοράντο στο το Palo Alto της Καλιφόρνια, νωρίτερα φέτος. Ο συνιδρυτής της εταιρείας  Τζο Λονσντέιλ ακολούθησε και αυτός το συγκεκριμένο παράδειγμα, και ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η έδρα της 8VC, της εταιρείας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, θα μεταφερθεί από το Σαν Φρανσίσκο στο Ώστιν του Τέξας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Dropbox, Ντριου Χιούστον,  σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε επίσης να μετακομίσει στο Ώστιν. Η εταιρεία Dropbox ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα εφαρμόσει το καθεστώς τηλεργασίας. Παράλληλα, για υπαλλήλους που πρέπει να συναντηθούν ή να συνεργαστούν αυτοπροσώπως, η εταιρεία δημιουργεί  τα Dropbox Studios στο Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ, το Ώστιν και το Δουβλίνο.

Ορισμένες εταιρείες επιτρέπουν επίσης στους εργαζομένους περισσότερη ευελιξία σχετικά με τα εργασιακά περιβάλλοντα, με τους εργαζομένους να διατηρούν ακόμη τους χώρους γραφείου τους.

Το Twitter και το Square αφήνουν τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι «για πάντα», ενώ η Microsoft είπε ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερη ευελιξία να εργάζονται από το σπίτι. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μάρκ Ζούκερμπερκ προέβλεψε τον Μάιο ότι το 50% των εργαζομένων θα συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα