Η Merck πούλησε το μερίδιο που κατείχε στη Moderna πριν εγκριθεί το εμβόλιο

Η Merck ανακοίνωσε ότι πούλησε το μερίδιο που κατείχε στη Moderna, την εταιρεία βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει ένα από τα εμβόλια κατά του Covid-19. Οι μετοχές και των δύο εταιρειών σημειώνουν άνοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Merck την Τετάρτη, η φαρμακευτική εταιρεία πούλησε την απευθείας συμμετοχή που κατείχε στη Moderna, χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα οι όροι της πώλησης.

Παρότι οι μετοχές της Moderna υποχωρούσαν κατά 9% στο άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου, όμως ανέκαμψαν γρήγορα και ανέβηκαν κατά 2,5% στα 144,50 δολάρια στις συναλλαγές της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει αύξηση τουλάχιστον κατά επτά φορές αυτόν τον χρόνο. Οι μετοχές της Merck αυξήθηκαν κατά 0,42% στα 81,90 δολάρια.

Με βάση το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, η Moderna αναπτύσσει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλη δυναμική και αναμένεται να τεθεί σύντομα υπό εξέταση για αδειοδότηση.

Η Merck, που επίσης αναπτύσσει τα δικά της εμβόλια κατά του Covid-19, ήταν από τους πρώτους επενδυτές της Moderna, παρέχοντάς της χρηματοδότηση 50 εκατ. δολαρίων το 2015 και άλλων 125 εκατ. δολαρίων το 2018.

“Η Merck πέτυχε σημαντικά κέρδη από την επένδυσή της στην MRNA κατά τη διάρκεια της επένδυσης, κυρίως το 2020, δεδομένης της ουσιαστικής εκτίμησης στην τιμή της μετοχής της MRNA”, ανέφερε σε ανακοίνωση η φαρμακευτική. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ίδια τη Merck, η εταιρεία διατηρεί έμμεση έκθεση στη Moderna μέσω του επενδυτικού της fund, ενώ οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά του καρκίνου.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα