«Πωλητήριο» στην IHS Markit – Η S&P Global δίνει $44 δισ.

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση της IHS Markit βρίσκεται η  S&P Global, με προσφερόμενο τίμημα 44 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ππηγή που έχει γνώση του θέματος, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης για data, κυρίως από τη χρηματοοικονομική βιομηχανία.

Σημειώνεται ότι η  IHS Markit είναι η μεγαλύτερη εταιρεία οικονομικών πληροφοριών και αναλύσεων στον κόσμο, με παρουσία σε  δεκάδες χώρες ανά την υφήλιο και 13.000 υπαλλήλους. Εχει έδρα το Λονδίνο και ιδρύθηκε το 2016 με τη συγχώνευση της IHS Inc. και της Markit Ltd.

Η εταιρεία αποτιμήθηκε με το κλείσιμο της Παρασκευής στα $36,9 δισ., καθώς αναρριχήθηκε σε ιστορικά υψηλά την προηγούμενη εβδομάδα. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 23% φέτος, ενώ της S&P Global είχε κέρδος 25% και αγοραία κεφαλαιοποίηση 82,2 δισ. δολάρια.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για την εξαγορά μπορεί να γίνουν ακόμα και εντός της ημέρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Εκπρόσωποι της S&P Global και της IHS Markit δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Το ενδιαφέρον της S&P έπεται της εξαγοράς από την IHS της Markit με τίμημα 9,8 δισ. δολ. το 2016 και τη δημιουργία μιας εταιρείας που συνδυάζει τις υπηρεσίες πληροφοριών της IHS με τους δείκτες της Markit για χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως τα ασφάλιστρα αντιστάθμισης κινδύνου (CDS), καθώς το ηλεκτρονικό trading αύξησε θεαματικά τη ζήτηση για τέτοιου είδους πληροφορίες.

Η συγχώνευση ενδέχεται να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο deal της φετινής χρονιάς, μετά τη συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων κινεζικών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, ύψους 56 δισ. δολ. για την πώληση των δικτύων αγωγών σε έναν νέο εθνικό φορέα, μια συμφωνία που οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν