anner-cyta-vodafone

UBS: Οι 21 μετοχές που θα «λάμψουν» το 2021

InBusinessNews  26/11/2020 09:39
UBS: Οι 21 μετοχές που θα «λάμψουν» το 2021

UBS: Οι 21 μετοχές που θα «λάμψουν» το 2021

InBusinessNews  26/11/2020 09:39

Τις μετοχές που θα έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν το 2021, καθώς θα συντελείται η προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, ξεχωρίζει η ελβετική UBS σε σημερινό της report με τον τίτλο «21 για το ’21».

RELATED ARTICLES

Όπως σημειώνει το 2020 ήταν μια χρονιά εξαιρετικά ασυνήθιστη από πολλές απόψεις, ενώ χαρακτηρίστηκε από μεγάλες αποκλίσεις στις αποδόσεις των μετοχών από περιοχή σε περιοχή και από κλάδο σε κλάδο..

Οι μετοχές που σχετίζονται με την τηλεργασία ή τα μέτρα περιορισμού των ατόμων στο σπίτι (καραντίνα) είχαν μεγάλη ζήτηση, ενώ τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια ωφέλησαν τις μετοχές υπεραξίας (growth stocks). Αντιθέτως, οι επιχειρήσεις που δέχθηκαν πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα σε πολλές περιπτώσεις είδαν τις μετοχές τους να υποχωρούν σε πολυετή χαμηλά ή ακόμα και σε χαμηλά πολλών δεκαετιών.

Οδεύοντας προς το 2021, ίσως να μην λειτουργήσει θετικά το να βασίζεται κανείς σε παρόμοιες υπεραποδόσεις

Επιπλέον, οι μετοχές υπεραξίας και εκείνες που βασίστηκαν στις συνθήκες καραντίνας (σσ. Όπως έγινε για παράδειγμα με κάποιες δημοφιλείς πλατφόρμες ψυχαγωγίας) έχουν τοποθετήσει οι ίδιες για τον εαυτό τους πολύ ψηλά τον πήχη. Τα premium ων μετοχών υπεραξίας επί των ανταγωνιστών τους σκαρφάλωσαν σε επίπεδα που δεν είδαμε ούτε καν στη  «φούσκα» του Internet που έσκασε το 2000.

Οι μετοχές που προβάλει η UBS ως τις πλέον «προτιμητέες» ανήκουν σε εταιρείες που ήταν υποτιμημένες στην περιοχή, τον κλάδο ή έναντι των ανταγωνιστών τους και που διαπραγματεύονται ευνοικά έναντι της αγοράς σε σύγκριση με την πρόσφατη ιστορία, και που, ωστόσο, προσφέρουν πιθανή αύξηση κερδών καθ’ υπέρβαση της ευρύτερης αγοράς το 2021 και το 2022. Πολλές από τις μετοχές θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι «αντιφατικές».

Ακολουθεί η λίστα με τις 21 προτεινόμενες μετοχές της UBS:

1.AIA Group
Είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εισηγμένη πανασιατική ασφαλιστική ζωής που λειτουργεί σε 18 αγορές της Ασίας. Σύμφωνα με την UBS, η αναμενόμενη γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Κίνα θα δώσει μεγάλη ώθηση στις προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

2.Airbus Group
Μακροπρόθεσμα ο γαλλικός κολοσσός, μετά την πανδημία, αναμένεται να τύχει ξανά υψηλής ζήτησης, κυρίως σε αεροσκάφη όπως το A320neo και το A350, παράλληλα με την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών.

3. Associated British Foods
Η AB Foods είναι οικογενειακή επιχείρηση ελεγχόμενη (η οικογένεια Weston κατέχει το 55%) και δραστηριοποιείται στην πώληση ειδών ένδυσης (μέσω της Primark) και διατροφής. Αν και η Primark δεν έχει online κατάστημα είναι καλά τοποθετημένη δεφομένων των χαμηλών τιμών της αλλά και του ελέγχου των κοστών σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Η UBS εκτιμά ότι τα online καταστήματα δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις χαμηλές της τιμές.

4. Bank Rakyat Indonesia
Η κυβέρνηση της Ινδονησίας κατέχει το 57%. Είναι η μεγαλύτερη τράπεζα από άποψη περιουσιακών στοιχείων. Εχει το μεγαλύτερο δίκτυο μικροδανείων στη χώρα και έχει τις περισσότερες δραστηριότητες μικροτραπεζικής στον κόσμο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρείται από τις πλέον προτιμητέες μετοχές από την UBS, σε συνδυασμό και με τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει από την κυβέρνηση, τα οποία θα μειώσουν τον κίνδυνο ποιότητας του ενεργητικού για το χαρτοφυλάκιό της.

5. Boston Scientific Corp.
Είναι παγκόσμιος παραγωγός, κατασκευαστής και έμπορος ιατρικών συσκευών που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα από επεμβατικές ιατρικές ειδικότητες. Το μοντέλο πωλήσεων που έχει εγγυάται ισχυρή αύξηση εσόδων.

Τα επόμενα 2-3 χρόνια έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει ανάλογα έσοδα και αύξηση κερδών.

6. Coca-Cola Co.
Ως γνωστόν παράγει και διανέμει μη λακοολούχα ποτά διεθνώς σε πάνω από 200 χώρες μέσω ενός δικτύου συνεργατών που ελέγχει η ίδια. Διαθέτει μια ανώτερη προοπτική ανάπτυξης σε σχέση με τα καταναλωτικά συσκευασμένα προϊόντα ανταγωνιστών της σε συνδυασμό με ένα από τα καλύτερα διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια σε μπράντες.

7. Daimler AG
Η Daimler είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής premium αυτοκινήτων παγκοσμίως σε ό, τι αφορά τις μονάδες που πωλούνται με τη μάρκα της Mercedes ενώ είναι και η μεγαλύτερη κατασκευάστρια φορτηγών στον κόσμο. Η νέα ομάδα διαχείρισης της Daimler απέδειξε ότι είναι πρόθυμη και ικανή να αντιμετωπίσει και να επιλύσει πιεστικά ζητήματα. Τα πρόσφατα αποτελέσματα όσον αφορά την κερδοφορία και τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών ήταν πειστικά.

8. Enel
Η Enel είναι μια εταιρεία με μεγάλη έκθεση σε Ιταλία και Ισπανία. Επεκτάθηκε στην Ανατολική Ευρώπη το 2006-2007 και μετά σε Ισπανία και Λατινική Αμερική το 2008. Με δυναμικότητα 46GW τώρα και 60GW το 2022, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον τομέα ΑΠΕ. Αν και χρησιμοποιεί ακόμα ορυκτά καύσιμα, μετατοπίζεται στην ανανεώσιμη ενέργεια.

9. Glencore
Είναι ο μεγαλύτερος έμπορος και παραγωγός εμπορευμάτων. Σε μη προσαρμοσμένη βάση, η Glencore έχει το υψηλότερο καθαρό χρέος / EBITDA έναντι όλων των σημαντικότερων ανταγωνιστών της.

Εν μέρει αυτό συμβαίνει επειδή η Glencore είναι ο μεγαλύτερος οίκος διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων παγκοσμίως με αναφερόμενα έσοδα το 2019 ύψους $240 δισ. Συνεπώς απαιτεί εξωτερική χρηματοδότηση, και στις τρέχουσες ασταθείς αγορές η μείωση του χρέους τώρα δεν είναι επιθυμητή από την άποψη των μετόχων. Ο δικαιολογημένος μεγαλύτερος έλεγχος των εταιρειών με μόχλευση από την αγορά και οι έρευνες από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ σχετικά με ισχυρισμούς για διαφθορά που εκκρεμούν, δεν ήταν χρήσιμες για την τιμή της μετοχής. Ωστόσο,η αντίδραση είναι πλέον υπερβολική.

10.Goldman Sachs Group
Είναι κορυφαία εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που παρέχει επενδυτική τραπεζική και υπηρεσίες διαχείρισης επενδύσεων σε εταιρείες, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, κυβερνήσεις και φυσικά πρόσωπα υψηλής καθαρής αξίας. Αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια τραπεζική που είναι καλά τοποθετημένη απέναντι στη μεταβλητότητα της αγοράς και τον ανταγωνισμό από τις πιο απαιτητικές χρηματοπιστωτικές αγορές.

11. ICICI Bank
Είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στην Ινδία. Διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο 4.874 καταστημάτων και πάνω από 14.987 ΑΤΜs. Η τράπεζα συνεχίζει να στοχεύει την ανάπτυξη, αλλά
το πιο σημαντικό είναι ότι διατηρεί την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων. Όπως σχολιάζει η UBS, οι τράπεζες του δημόσιου τομέα εξακολουθούν να στερούνται της δύναμης του ανταγωνισμού, ωστόσο οι τράπεζες του ιδιωτικού τομέα όπως η ICICI Bank θα συνεχίσουν να αναφέρουν καλύτερη επίδοση στα κέρδη, λόγω της ισχυρής παρουσία τους τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και στον τομέα ταιρικών δανείων.

12. Japan Airlines
Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι διαγράφηκε από το ταμπλό όταν έκανε άιτηση χρεοκοπίας τον Ιανουάριο του 2010, αλλά εισήχθη εκ νέου τον Σεπτέμβριο του 2012 μετά από μια πλήρη ανάκαμψη στα κέρδη. Η τιμή της μετοχής έχει υποαποδώσει λόγω ανησυχιών για σημαντική μείωση των εσόδων λόγω της πανδημίας. Μετά την ανακοίνωση για προσφορά δικαιωμάτων, το dillution των μετοχών έχει αποτιμηθεί στην τιμή της μετοχής. Η JAL βρίσκεται πλέον σε ακόμη πιο καλή θέση χάρη στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης, που στοχεύουν στη μείωση του κόστους περίπου κατά 60 δισ. γεν. Η έκθεση του JAL στον τομέα των ξενοδοχείων και της μεταφοράς εμπορευμάτων
είναι περιορισμένη, επομένως αυτό αναμένεται να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες λόγω COVID-19, κάνοντας τη μετοχή ελκυστική.

13. Micron Technology
Παράγει προϊόντα μνήμης όπως DRAM και NAND, ενώ συμμετέχει και σε πολλές κοινοπραξίες. Το ενδιάμεσο έως μακροπρόθεσμο outlook για αυτά τα προϊόντα είναι ελκυστικό, γι’ αυτό θεωρείται ελκυστική και η μετοχή.

14. New Oriental Education
Ιδρύθηκε το 1993 και είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος εκπαιδευτικών υπηρεσιών στην Κίνα. Η UBS ευνοεί τη μετοχή, καθώς πιστεύει ότι η εταιρεία είναι καλά τοποθετημένη στην αξιοποίηση της βιομηχανίας της Κίνας για «after – school» δραστηριότητες.

15. Raytheon Technologies
Η RTX είναι παγκόσμια δύναμη της αεροναυπηγικής και των αμυντικών αγορώνκαι μπορεί να παρέχει ένα one-για όλους τους εμπορικούς και στρατιωτικούς πελάτες.

16. Reliance Industries
Ινδικός κολοσσός με πολλαπλές δραστηριότητες. Προσέλκυσε μεγάλες επενδύσεις από παγκόσμιους γίγαντες όπως Facebook και Google τους τελευταίους μήνες. Παρουσίασε τη στρατηγική της για επέκταση μεταξύ άλλων και στο 5G. Δεδομένης της ικανότητας της ομάδας να εκτελεί επιτυχώς τις στρατηγικές της, η UBS αναμένει ανοδική πορεία για τη μετοχή με αιχμή το κομμάτι των τηλεπικοινωνιών.

17. Samsung Electronics
Ο γνωστός κολοσσός τεχνολογίας της Ν. Κορέας, έχει υποτιμηθεί, σύμφωνα με την UBS, από τις αγορές και μπορεί να οδηγηθεί σε υψηλότερα περιθώρια λειτουργικού κέρδους μέσω της πειθάρχησης του κόστους.

18. TJX Companies
Δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη στον χώρο οικιακών συσκευών και επίπλων. Η TJX είναι πιθανό να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές ευκαιρίες της αγοράς και το εκ νέου άνοιγμα των καταστημάτων συνοδεύτηκε από καλές επιδόσεις στις πωλήσεις.

19. Union Pacific
Εμπορικοί σιδηρόδρομοι που λειτουργούν στις δυτικές ΗΠΑ. Αναμένεται να επωφεληθεί από τη βελτίωση στα περιθώρια κέρδους λόγω καλύτερης τιμολόγησης και βελτιώσεων στα κόστη.

20. TOTAL
Ο γαλλικός κολοσσός ενέργειας έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην Αφρική και είναι το Νο2 στην παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η κερδοφορία της είναι η υψηλότερη μεταξύ 5 κορυφαίων πετρελαϊκών, κυρίως λόγω της προσήλωσή της στην πειθαρχία επί των κοστών.

21. Zurich Insurance Group
Ιδρύθηκε το 1872 και είναι μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στον κόσμο. Προσφέρει μια από τις μεγαλύτερες μερισματικές αποδόσεις στον εν λόγω κλάδο και έχει καλές επιδόσεις στην παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών. Ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωσή της και τώρα θα επικεντρωθεί στην οργανική της ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας