Powered by

Haven: Το υπερσύγχρονο γιωτ – ασπίδα κατά του κορωνοϊού

Ένα yacht το οποίο θα λειτουργεί ως εργαστήριο ελέγχου αλλά και καραντίνας για Covid -19 πληρωμάτων και επιβατών αλλά και προϊόντων σχεδιάζει η  Incat Crowther, ομάδα που βρίσκεται πίσω από το βραβευμένο σκάφος υποστήριξης World Superyacht, Hodor.

Και το όνομα αυτού Haven. 

Το ShadowCAT Haven περιγράφεται ως «προστατευτική φούσκα».

Ενεργώντας ως «ρυθμιστής» μεταξύ του κύριου γιοτ και του εξωτερικού κόσμου, το  Haven επιτρέπει στους ιδιοκτήτες και τους ναυλωτές  να εξασφαλίσουν επί του σκάφους φούσκα ότι είναι ασφαλείς από τον COVID.

Το σκάφος θα λειτουργήσει ως χώρος όπου θα γίνονται τεστ COVID-19 αλλά και χώρος καραντίνας προτού επιτρέψει στους επισκέπτες και το πλήρωμα να προχωρήσουν στο κύριο σκάφος για να κάνουν κρουαζιέρα.
 



Περιλαμβάνει νοσοκομείο και εργαστήριο και θα διασφαλίσει ότι το πλήρωμα του ιδιοκτήτη θα είναι καλά στην υγεία του.

Το mothership δεν θα έχει επαφή με την ακτή αφού όλα θα περνάνε από το Haven το οποίο ο Haven θα λειτουργεί σε δύο ζώνες.

Η ζώνη Shore θα αντιμετωπίσει τυχόν πιθανό κίνδυνο μόλυνσης, όπως νέους επισκέπτες, πλήρωμα ή εμπορεύματα ενώ η άλλη ζώνη πάνω στο σκάφος θα είναι Covid free.

Το σκάφος θα είναι  εξοπλισμό με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό δοκιμών COVID 19, ενώ σε αυτό θα είναι  τοποθετημένες και θερμικές κάμερες για να ελέγχουν τους χώρους.

Τα συστήματα κλιματισμού και κυκλοφορίας του αέρα θα συνδυαστούν με «νανοτεχνολογικές επιφάνειες» που καταστρέφουν ιούς και βακτήρια.

Παράλληλα θα έχει όλες τις εγκαταστάσεις ενός σκάφους υποστήριξης, όπως αποθήκευση για τζετ σκι, υποβρύχιο, κέντρο καταδύσεων και θάλαμο αποσυμπίεσης, ελικοδρόμιο και προσγείωσης με ελικόπτερο και ειδικό υπόστεγο για τροφοδοσία.

Άλλες καινοτομίες περιλαμβάνουν υδροπονικούς κήπους, ερευνητικά εργαστήρια και γραφεία για το προσωπικό ασφάλειας.

Θα έχει μήκος 68,2 μέτρα και θα αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 12,5 κόμβων. Παρακολουθείται από τον νηογνώμονα Lloyd’s Register.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ