Powered by

Ιαπωνικές εταιρείες πειραματίζονται με έκδοση κοινού ψηφιακού νομίσματος

Περισσότερες από 30 μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες θα αρχίσουν το επόμενο έτος να πειραματίζονται με την έκδοση ενός κοινού, ιδιωτικού ψηφιακού νομίσματος για να προωθήσουν την ψηφιοποίηση σε μια χώρα που λατρεύει το μετρητό, μεταδίδει το Reuters.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας πως σχεδιάζει να πειραματιστεί με την έκδοση ενός ψηφιακού γεν, δείχνοντας πως στην Ιαπωνία αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο την ανάγκη να φτάσουν τον υπόλοιπο κόσμο σε ό,τι αφορά την πρόοδο στην χρηματοοικονομική τεχνολογία.

Η ομάδα των εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν οι τρεις μεγαλύτερες ιαπωνικές τράπεζες καθώς και χρηματιστηριακές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εταιρείες κοινής ωφέλειας και εταιρείες λιανικών πωλήσεων, θα πραγματοποιήσει πειράματα για την έκδοση ενός ψηφιακού νομίσματος που θα χρησιμοποιεί μια κοινή πλατφόρμα διακανονισμού.

«Η Ιαπωνία έχει πολλές ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά καμία δεν είναι αρκετά μεγάλη για να ξεπεράσει τις πληρωμές σε μετρητά», ανέφερε ο Hiromi Yamaoka, πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Ιαπωνίας ο οποίος προεδρεύει της ομάδας.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε άλλη μια κλειστή πλατφόρμα. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο που θα μπορεί να κάνει αμοιβαία συμβατές διάφορες πλατφόρμες», σημείωσε.

Όπως εξήγησε, οι ιδιωτικές τράπεζες θα έχουν την ευθύνη της έκδοσης του ψηφιακού νομίσματος στα πειράματα, αν και δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να εκδώσουν ψηφιακό γεν και άλλες οντότητες.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ