Powered by

Βουτιά 70% στις αφίξεις τουριστών παγκοσμίως το 8μηνο

Βουτιά της τάξης του 70% κατέγραψαν οι αφίξεις τουριστών, παγκοσμίως, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), ο οποίος προβλέπει ότι οι αφίξεις τουριστών παγκοσμίως θα μειωθούν κατά 70% το 2020 συνολικά και δεν θα ανακάμψουν πριν από το τέλος του 2021. 

Η κορύφωση της θερινής περιόδου στο Βόρειο Ημισφαίριο πλήγηκε από ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω COVID-19 με τις αφίξεις τουριστών να μειώνονται κατά 81% τον Ιούλιο και κατά 79% τον Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού του ΟΗΕ με έδρα τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΤ, υπήρξαν 700 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2020, παγκοσμίως, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα να καταγραφεί απώλεια εσόδων ύψους 730 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ξεπερνώντας περισσότερο από οκτώ φορές την μείωση που σημειώθηκε μετά την οικονομική κρίση του 2009.
 
"Αυτή η άνευ προηγουμένου μείωση έχει δραματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις", τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΤ Zurab Pololikashvili.
 
Η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, η οποία επλήγη πρώτη από την πανδημία, σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση στις αφίξεις, κατά 79%.
 
Ακολούθησε η Αφρική και η Μέση Ανατολή με μείωση κατά 69%, η Ευρώπη κατά 68% και η Αμερική όπου οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 65%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση