Pimco: Εμπλουτίζει την «συλλογή» της από πρώην Κεντρικούς Τραπεζίτες

Ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλία, Μαρκ Κάρνεϊ, εντάσσεται στο διοικητικό συμβούλιο της Pacific Investment Management Co (Pimco), όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Pimco είναι ο πρώην επικεφαλής της Fed Μπεν Μπερνάκε, ενώ στα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου παριλαμβάνοται ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Γκόρντον Μπράουν και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν – Κλωντ Τρισέ.

«Η εκτεταμένη εμπειρία του Μαρκ ως οικονομολόγου και κεντρικού τραπεζίτη, σε συνδυασμό με την αφοσίωσή του στον μετασχηματισμό στην χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τον καθιστούν ανεκτίμητη προσθήκη σε αυτήν τη διάσημη ομάδα στοχαστών», δήλωσε ο Εμανουέλ Ρομάν, διευθύνων σύμβουλος της Pimco.

Η Pimco, με περίπου 1,9 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, ιδρύθηκε το 1971 και έχει γίνει γνωστή για την εξειδίκευσή της στις επενδύσεις σταθερού εισοδήμτας. Η εταιρεία εδρεύει στο Newport Beach της Καλιφόρνια, απασχολεί περισσότερους από 2.500 επαγγελματίες παγκοσμίως και ανήκει στην Allianz SE.

Ο Κάρνεϊ ηλικίας 55 ετών, πριν την ένταξή του στην Τράπεζα της Αγγλίας ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά και επί του παρόντος παρόντος είναι ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη δράση και τη χρηματοδότηση κατά της κλιματικής αλλαγής .

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές