Thomas Cook: Επαναλειτουργεί ως online ταξιδιωτικός πράκτορας

Η Thomas Cook "αναγεννήθηκε" ως εταιρεία διαδικτυακών κρατήσεων ταξιδίων, η οποία αρχικώς θα πωλεί πακέτα διακοπών σε προορισμούς οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα ασφαλών προορισμών που έχει καθορίσει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική εταιρεία, η οποία πλέον ελέγχεται από τον κινεζικό όμιλο Fosun, ο οποίος την αγόρασε έναντι 11 εκατ. βρετανικών λιρών (14 εκατ. δολ.) μετά την κατάρρευση και χρεοκοπία της το 2019, διαθέτει πλέον νέο ιστότοπο μέσω του οποίου οι πελάτες της μπορούν να προγραμματίζουν ταξίδια, ενώ έχουν πρόσβαση και σε αγορά επιπλέον παροχών, όπως η ενοικίαση αυτοκινήτου και η αγορά ασφάλειας ταξιδιού, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Η χρεοκοπία της Thomas Cook κόστισε 9.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ άφησε "ξεκρέμαστους" 150.000 τουρίστες "εγκλωβισμένους" στο εξωτερικό.

Η αναδιαρθρωμένη εταιρεία χρησιμοποιεί ένα μοντέλο εμπιστοσύνης έναντι των πελατών της για την προστασία των πληρωμών, δεχόμενη χρήματα από αυτούς μόνον όταν έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους, σύμφωνα με τον CEO της στη Βρετανία, Alan French.

Οι παραθεριστές δεν θα υφίστανται επιπλέον χρεώσεις σε περίπτωση που πραγματοποιούν αλλαγές στις κρατήσεις τους λόγω αλλαγών στις προβλέψεις περί ασφαλών προορισμών από το βρετανικό κράτος.

Η Fosun, ιδιοκτησία του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Guo Guangchang, απέκτησε το brand της Thomas Cook τα διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία της τον Νοέμβριο του 2019. Ο όμιλος, με έδρα στη Σαγκάη, ελέγχει μεταξύ άλλων την Club Med SAS, αλλά και την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Wolverhampton Wanderers.

Πολλές εκ των δραστηριοτήτων του ομίλου βρίσκονται υπό τη διαχείριση των εισηγμένων θυγατρικών του, Fosun Tourism Group, Fosun International Ltd. και Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co.

"Ξεκινούμε αυτή τη στιγμή τη δραστηριότητά μας, γνωρίζοντας ξεκάθαρα τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που θέτει η πανδημία", ανέφερε ο French. "Εμείς και οι υποστηρικτές μας από την Fosun βλέπουμε μακριά".

Η Fosun Tourism νωρίτερα έβλεπε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 5,9% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Από την 1η Νοεμβρίου 2019, όταν ανακοινώθηκε η εξαγορά, η μετοχή έχει χάσει το 24% της αξίας της.

ΠΗΓΗ: Bloomberg.com

Δειτε Επισης

Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές παρά την απειλή πολέμου
Πού θα κριθεί η αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Lufthansa: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Αμάν, Βηρυτό, Ερμπίλ και Τελ Αβίβ
Ανάλυση Rosenberg Research: Ο χρυσός μπορεί να φτάσει στα $3.000-Η κινητήριος δύναμη
JPMorgan Chase: Αυξημένα κέρδη, προειδοποιεί για επίμονο πληθωρισμό
Ανάπτυξη με το... σταγονόμετρο για την βρετανική οικονομία-Μόλις 0,1% τον Φεβρουάριο
Στο προσκήνιο και πάλι η πιθανότητα απόλυτης ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου
Γερμανία: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια €25 εκατ. σε όσους επέζησαν του Ολοκαυτώματος
Κίνα: Η ταχεία δυναμική ανάπτυξης στον τομέα του αυτοκινήτου διατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2024